Ο δείκτης που καταγράφει τις διμερείς εξελίξεις στο εμπόριο της Κίνας με την Αφρική, επί τη βάσει της ανάλυσης των στοιχείων από τις δύο πλευρές, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά την έναρξη της 3ης διοργάνωσης της Οικονομικής και Εμπορικής Έκθεσης Κίνας-Αφρικής που έγινε χθες στην Τσανγκσά, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουνάν.

Νέα επέκταση των εγκαταστάσεων καινοτομίας της BASF στη Σαγκάη

Ο δείκτης, παρουσιάστηκε από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας (GAC), ενώ καταγράφει μία δυναμική ανάπτυξη του εμπορίου κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, επί τη βάσει καταγραφής της διαρκούς τάσης σύσφιξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Αφρικής, παρουσιάζοντας και τη δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης στο μέλλον, σύμφωνα με τον Λιου Νταλιάνγκ, διευθυντή του τμήματος στατιστικής και ανάλυσης της GAC.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών ο πληθωρισμός

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή για την Κίνα τον Απρίλιο κατέγραψε οριακή άνοδο 0,1% κατέγραψε σε ετήσια βάση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για τον χαμηλότερο πληθωρισμό από τις αρχές του 2021.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές υποχώρησαν επίσης κατά 0,1%. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters, ανέμεναν ότι οι τιμές καταναλωτή θα αυξάνονταν 0,4% σε ετήσια βάση και θα παρέμεναν αμετάβλητες σε μηνιαία.

Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, παρέμεινε σταθερός στο 0,7% σε ετήσια βάση και στο 0,1% σε μηνιαία βάση.

Η μέτρηση του Απριλίου έρχεται μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού της Κίνας στο 0,7% τον Μάρτιο και μετά την πρόσφατη κορύφωση του 2,8% τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας, ο οποίος μετρά τις τιμές που πληρώνουν οι χονδρέμποροι, υποχώρησε 3,6%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να δουν πτώση 3,2% σε ετήσια βάση μετά από κάθοδο 2,5% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή