
Ισχυρές επιδόσεις στα οικονομικά μεγέθη σημείωσε το 2022 η αλυσίδα χονδρικής πώλησης The Mart, θυγατρική της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.
Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 18,9% διαμορφούμενος στα 407,14 εκατ. ευρώ, έναντι 342,36 εκατ. ευρώ το 2021.
Νέο deal στο λιανεμπόριο – Εξαγορά από την The Mart
Τα μικτά κέρδη από 70,26 εκατ. ευρώ το 2021, ανήλθαν στα 83,27 εκατ. ευρώ το 2022, με τα κέρδη προ φόρων για την περυσινή χρήση να διαμορφώνονται στα 14 εκατ. ευρώ έναντι 8,232 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα κέρδη μετά από φόρους στη χρήση 2022 ανήλθαν σε 10,81 εκατ. ευρώ το 2022 από 6,37 εκατ. ευρώ το 2021. Για τη The Mart κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά, καθώς η χρήση του 2022 χαρακτηρίσθηκε από τον έντονο ανταγωνισμό, τις συνεχείς ανατιμήσεις των εμπορευμάτων, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και λοιπών λειτουργικών εξόδων, τις διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
Τα καθαρά κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων πέρυσι έφθασαν τα 22,74 εκατ. ευρώ ή 5,59% επί του κύκλου εργασιών από 18,86 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.
Η αξία του κυκλοφορούντος ενεργητικού της εταιρείας ανέρχεται την 31η Δεκεμβρίου 2022 στο ποσό των 62 εκατ. ευρώ έναντι ποσού 76,3 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2021.
Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας
Η εταιρεία κατά το 2022 είχε 13 υποκαταστήματα (Κηφισό, Παλλήνη, Αργυρούπολη στην Αττική, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλο, Εγνατία Θεσσαλονίκης, Ιωνία Θεσσαλονίκης, Ξάνθη, Λάρισα, Χανιά Κρήτης, Καλαμάτα και Ιωάννινα).
Σύμφωνα με την εταιρεία, αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις και τους κινδύνους του 2022, μετά την πλήρη επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης και την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς που επηρέασαν θετικά τις εργασίες της, με την επίτευξη μεταξύ άλλων σημαντικής διεύρυνσης της πελατειακής βάσης. Κατά συνέπεια η άνοδος του κύκλου εργασιών και η αποτελεσματική παρακολούθηση του κόστους λειτουργίας αντιμετώπισαν με επιτυχία τις αρνητικές συνέπειες από τις διαταράξεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις πληθωριστικές πιέσεις στα κόστη των εμπορευμάτων που μετακυλήθηκαν μόνο μερικώς στις τελικές τιμές των προϊόντων.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2022 η εταιρεία προχώρησε στην αγορά των ακινήτων εννέα καταστημάτων συνολικής επιφάνειας 102.000 τ.μ., καθώς και δύο ακόμα βιομηχανικών ακινήτων συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ. περίπου, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της θέσης της στην αγορά.
Επίσης συνεχίσθηκαν οι επενδύσεις σε ψυκτικές εγκαταστάσεις, και εξεδόθησαν οι άδειες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε οκτώ καταστήματα, με στόχο τη μείωση της επίπτωσης της αύξησης του κόστους της ενέργειας στα αποτελέσματα, καθώς και την υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών.
Οι συνολικές επενδύσεις κατά το 2022 για αγορές ακινήτων, ανακαινίσεις καταστημάτων και ψυκτικές εγκαταστάσεις, ανήλθαν στα 110,7 εκατ. ευρώ.
Οι εκτιμήσεις για το 2023 αφορούν τη διατήρηση ικανοποιητικής κερδοφορίας, κυρίως λόγω της αναμενόμενης ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης και παρά τη σημαντική αύξηση του κόστους λειτουργίας.
Για το σκοπό αυτό σε συνεργασία με τοπική εταιρεία διανομής, ξεκίνησε η πλήρη κάλυψη της αγοράς της Πάρου, ενώ παράλληλα ενισχύθηκε το δίκτυο των πωλητών στις υπόλοιπες Κυκλάδες.
Επιπλέον από τις 01.06.2023 λειτουργεί το νέο Κέντρο Διανομής στην Τρίπολη σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3.200 τ.μ.
Δείτε αναλυτικά τις οικοννομικές καταστάσεις για το 2022 εδώ.
Δείτε την έκθεση ελέγχου του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή λογιστή εδώ.


Latest News

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank