Αριθμό – ρεκόρ οχημάτων παρέδωσε η Tesla το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς, καθώς οι μειώσεις τιμών και οι ομοσπονδιακές πιστώσεις των ΗΠΑ βοήθησαν να γίνουν τα ηλεκτρικά της οχήματα πιο προσιτά.

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ παρέδωσε 466.140 οχήματα κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, αριθμός αυξημένος κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 83% υψηλότερος σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Xpeng: Ανοδος 13% της μετοχής – Το νέο SUV… στριμώχνει το Model Y της Tesla

Η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρήγαγε 13.560 περισσότερα οχήματα από όσα παρέδωσε το δεύτερο τρίμηνο.

«Η μείωση των τιμών ήταν μια έξυπνη κίνηση πόκερ για την Tesla», δήλωσε ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush Securities.

Προς ρεκόρ στην Κίνα

Η Tesla αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της μετά τη Βόρεια Αμερική, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό από τον ηγέτη της αγοράς BYD .

«Πιστεύουμε ότι τα περιθώρια κέρδους θα είναι χαμηλά τα επόμενα τρίμηνα», προειδοποίησε ο Ives.

Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές στην Κίνα, αρχής γενομένης από τα τέλη του περασμένου έτους. Τον Απρίλιο ο Μασκ κλιμάκωσε τον πόλεμο τιμών, δηλώνοντας ότι η εταιρεία του θα δώσει προτεραιότητα στην αύξηση των πωλήσεων.

Έκτοτε η Tesla αύξησε τις εκπτώσεις σε όλα τα μοντέλα της, σε μια κίνηση που θεωρείται ότι θα μειώσει τα αποθέματα, ενώ παράλληλα κατέστησε όλα τα Model 3 επιλέξιμα για πλήρη ομοσπονδιακή πίστωση 7.500 δολαρίων από τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή