Εκρηκτική άνοδο 13% σημείωσε την Παρασκευή η μετοχή της κινεζικής βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων XPeng, καθώς λίγο νωρίτερα παρουσίασε το νέο της μεσαίου μεγέθους SUV σε τιμή πώλησης κατά 20% χαμηλότερη από το Model Y της Tesla.

Το όχημα G6 ξεκινά από 28.950 δολάρια όταν η τιμή της Tesla για το Model Y βρίσκεται επί του παρόντος περίπου στα 47.240 δολάρια.

Η αποκάλυψη του νέου οχήματος της Xpeng στη Σαγκάη οδήγησε τις μετοχές (ADRs) των ανταγωνιστριών κινεζικών εταιρειών NIO και Li Auto υψηλότερα την Παρασκευή.

Byd: Πώς κατάφερε να κυριαρχήσει στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων [γράφημα]

Σκληρός πόλεμος τιμών

Ο κλάδος των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκληρού πολέμου τιμών, αφού ο γίγαντας της ηλεκτροκίνησης, η αμερικανική Tesla του Ιλον Μασκ, μείωσε τις τιμές του πέρυσι σε μια προσπάθεια να πουλήσει περισσότερα οχήματα, έναντι μιας στρατηγικής χαμηλότερων όγκων παραγωγής και υψηλότερων περιθωρίων κέρδους.

«Πιστεύουμε ότι ο πόλεμος τιμών που ξεκίνησε η Tesla, εκτός από τις μαζικές εκτοξεύσεις νέων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων από τους ανταγωνιστές το 2023, θα επηρεάσει την τιμολογιακή ισχύ του XPeng», δήλωσε ο αναλυτής Aaron Ho της CFRA σε σημείωμα προς τους επενδυτές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η ανταγωνιστική τιμή της XPeng για το νέο της SUV θεωρείται ένας τρόπος για να ανανεώσει τις πωλήσεις και να επιτύχει τους επιθετικούς στόχους παράδοσης.

Η εταιρεία ανέφερε μια απότομη πτώση στις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο εν μέσω έντονου ανταγωνισμού και άνισης ανάκαμψης στην Κίνα μετά την άρση των πρωτοκόλλων COVID-19.

Οι παραδόσεις τον Μάιο μειώθηκαν κατά σχεδόν 26% σε ετήσια βάση σε 7.506 οχήματα. Η XPeng στοχεύει στην παράδοση 200.000 οχημάτων το 2023 έναντι 120.757 το 2022 — ή αύξηση όγκου κατά 66% σε ετήσια βάση.

Οι πρώτες παραδόσεις G6 του XPeng αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 34% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green