Αγγελία διαμερίσματος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης που εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ήταν πέρα για πέρα δελεαστική.

Ωστόσο υπήρχε ένας πολύ βασικός περιορισμός: ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να είναι vegan.

Συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια ζητά στην αγγελία, η οποία έχει διαγραφεί από τους νέους ενοικιαστές, να σεβαστούν τον κανόνα που απαγορεύει το μαγείρεμα κρέατος και ψαριού στο κτίριο, παρ’ όλα αυτά επιτρέπεται κάθε είδους κατοικίδιο.

Η μεσίτρια Andrea Kelly εξήγησε σε έναν πιθανό ενοικιαστή το σκεπτικό πίσω από την ασυνήθιστη ρήτρα.

«Το διαμέρισμα δεν είναι μόνο για χορτοφάγους, απλώς ο ιδιοκτήτης μένει στο κτίριο και δεν θέλει η μυρωδιά του μαγειρεμένου κρέατος να αναδύεται στον επάνω όροφο» δήλωσε.

Οι αντιδράσεις

Σύμφωνα με τη Daily Mail, αφού αντιμετώπισε αντιδράσεις από υποψήφιους ενοικιαστές, η καταχώριση αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε χωρίς καμία αναφορά στον κανόνα μαγειρικής.

Ωστόσο, ο πρώην σύζυγος της ιδιοκτήτριας, ο οποίος είναι επίσης vegan έχει επιμείνει ότι η ρήτρα «δεν αποτελεί διάκριση».

Από τότε που το ζευγάρι αγόρασε το ακίνητο το 2007, δεν έχουν νοικιάσει ποτέ τα διαμερίσματα σε κρεατοφάγους.

Σημειώνεται πως ο Νόμος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Νέας Υόρκης ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες δεν επιτρέπεται να αποκλείουν τους υποψήφιους ενοικιαστές με βάση τη φυλή, το φύλο, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την εργασία ή την οικογενειακή τους κατάσταση.

Ωστόσο, είναι νόμιμο για τους ιδιοκτήτες να αρνούνται να νοικιάσουν την περιουσία τους σε κρεατοφάγους  με πολλούς στην πόλη να απαγορεύουν επίσης τους καπνιστές.

Ένα ζευγάρι που εκδήλωσε ενδιαφέρον για το διαμέρισμα δήλωσε πως μπορούν να συμβιβαστούν καθώς παραγγέλνουν σχεδόν κάθε ημέρα απ’ έξω, ωστόσο το γεγονός πως υπάρχει κάποιος που θα παρακολουθεί τι μαγειρεύουν, τους αγχώνει ιδιαίτερα.

Το 2018, ένας ιδιοκτήτης στο Μάντσεστερ κατηγορήθηκε για «διάκριση» αφού απαγόρευσε στους vegan να κάνουν αίτηση για το διαμέρισμά του. Κάπου στη μέση της αγγελία έγραφε με κεφαλαία γράμματα «ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ VEGAN ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΘΗΤΕ».

Ένας εκπρόσωπος της The Vegan Society είπε τότε: «Αν και μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι ο ιδιοκτήτης στόχευε η διαφήμιση να είναι χιουμοριστική, δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς γιατί θα ήταν αντίθετος στο να νοικιάσει το διαμέρισμά του σε έναν vegan».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα