Υποψήφιες γραμματείς για το προσωπικό γραφείο του Μπιλ Γκέιτς, δέχθηκαν απίστευτες όσο και προκλητικές ερωτήσεις κατά τη συνέντευξη αξιολόγησής τους από την εταιρεία του μεγιστάνα, Gates Ventures,  όπως αποκάλυψε προ ημερών η Wall Street Journal. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ, γυναίκες που έκαναν αίτηση για εργασία στην Gates Ventures δήλωσαν ότι τους απευθύνθηκαν ερωτήσεις σχετικά με προηγούμενες σεξουαλικές τους εμπειρίες, την πιθανή παρουσία γυμνών φωτογραφιών στο κινητό τους τηλέφων, τον είδος πορνογραφίας που… προτιμούν και αν είχαν κάποιο σεξουαλικών μεταδιδόμενο νόσημα.

Μπιλ Γκέιτς: Τι γυρεύει ο μεγιστάνας στην Κίνα – Η συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Κάποιες άλλες υποψήφιες ανέφεραν ότι ρωτήθηκαν σχετικά με το εάν έχουν «χορέψει για δολάρια» ή εάν είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, αυτές οι ερωτήσεις τέθηκαν από μια τρίτη εταιρεία ασφαλείας που ονομάζεται Concentric Advisors, που συνεργάζεται με τις εταιρείες του Μπιλ Γκέιτς.

Άλλες καταγγελίες έκαναν λόγο για ερωτήσεις που αφορούσαν σε χρήση ναρκωτικών κατά το παρελθόν των υποψηφίων και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Εκπρόσωπος της Concentric Advisors αρνήθηκε ότι έγιναν τέτοιες ερωτήσεις σε υποψήφιες εργαζόμενες και δήλωσε ότι η διαδικασία αξιολόγησής τους στοχεύει να ανιχνεύει την αλήθεια των πιθανών νέων εργαζομένων της εταιρείας και το πόσο ευάλωτες μπορεί να είναι σε προσπάθειες εκβιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γενικά θεωρείται παράνομο για τις εταιρείες να κάνουν ευαίσθητες ερωτήσεις κατά τη διαδικασία συνέντευξης και συνιστάται στους εργοδότες να αποφεύγουν προσωπικές ερωτήσεις που σχετίζονται με ταυτότητα φύλου, φυλή ή θρησκεία, όπως αναφέρει η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης.

Τόσο η Gates Ventures όσο και ένας εκπρόσωπος της Concentric Advisors αρνήθηκαν οποιαδήποτε γνώση ή ανάμειξη σε ερωτήσεις που αφορούσαν σε ζητήματα σεξουαλικού περιεχομένου. Η Gates Ventures τόνισε τη δέσμευσή της σε μια διαδικασία προσλήψεων με σεβασμό στους υποψήφιους και δήλωσε ότι εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για όλους τους συμμετέχοντες που παραβιάζουν αυτήν την αρχή. Διευκρίνισε επίσης ότι η διαδικασία ελέγχου ιστορικού είναι η ίδια τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες υποψηφίους. Οι Concentric Advisors υπερασπίστηκε τη διαδικασία ελέγχου που εφαρμόζει υποστηρίζοντας ότι δεν παραβιάζει κανένα νόμο και ότι οι ερωτήσεις που τίθενται είναι πανομοιότυπες για γυναίκες και άνδρες υποψηφίους.

Εμπλοκή και της… CIA

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι οι υποψήφιες ενημερώθηκαν από το τρέχον προσωπικό της Gates Ventures ότι οι προσωπικές τους πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών για προηγούμενες σεξουαλικές σχέσεις τους, θα ερευνούνταν από άτομο που εργαζόταν για τη CIA. Οι υποψήφιοι έπρεπε να υπογράψουν ένα έντυπο που να παρέχει πρόσβαση σε εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες. Σε ορισμένες πιθανές προσλήψεις είπαν ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου θα επηρεάσουν την προσφορά εργασίας τους.

Ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς έχει αντιμετωπίσει κριτική στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι ο Γκέιτς είχε σχέση με έναν Ρώσο παίκτη μπριτζ, την οποία ο Επστάιν απείλησε να αποκαλύψει. Το 2019, το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft ερεύνησε τον Γκέιτς αφού ένας υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι είχε σεξουαλική σχέση μαζί του. Ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, δηλώνοντας ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με την έρευνα και ότι η υπόθεση έληξε φιλικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή