Στο στόχαστρο για σεξιστικές τακτικές βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, γυναίκες που έκαναν αίτηση για δουλειά στο ιδιωτικό γραφείο του Γκέιτς , κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δέχθηκαν ερωτήσεις σχετικά με το σεξουαλικό τους παρελθόν, τη χρήση ναρκωτικών και άλλες πτυχές της ιδιωτικής τους ζωής.

Η Concentric Advisors, μια συμβουλευτική εταιρεία ασφάλειας που έχει επιφορτιστεί με τις συνεντεύξεις από υποψηφίους για εργασία για την Gates Ventures, φέρεται να ανέκρινε πολλές γυναίκες για την ιδιωτική τους ζωή ενώ διενεργούσε ελέγχους ιστορικού.

Η WSJ γράφει επίσης ότι μόνο γυναίκες ανέφεραν ότι τους έκαναν αυτές τις ερωτήσεις ενώ έκαναν αίτηση για θέσεις εργασίας στο ιδιωτικό γραφείο του Γκέιτς.

Εκπρόσωπος της Gates Ventures με ανακοίνωσή του στο People, απορρίπτει τις κατηγορίες και αναφέρει ότι διαδικασία πρόσληψης «διεξάγεται με τον μέγιστο σεβασμό για κάθε υποψήφιο, με μια πολιτική μηδενικής ανοχής για όλους τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων υπηρεσιών, που παραβιάζουν αυτήν την αρχή». Υπογραμμίζει μάλιστα, ότι η διαδικασία ανεξάρτητου ελέγχου ιστορικού είναι «πανομοιότυπη για άνδρες και γυναίκες».

Με τι εκβίασε τον Γκέιτς ο Επστάιν – Τι του ζήτησε

«Πολύ προσωπικές ερωτήσεις»

Οι υποψήφιοι είπαν στο WSJ ότι η εταιρεία, με το όνομα Concentric Advisors, έκανε ερωτήσεις σχετικά με το εάν είχαν προηγούμενες εξωσυζυγικές σχέσεις, αν είχαν γυμνές εικόνες του εαυτού τους στα κινητά τους τηλέφωνα και το είδος του πορνό που προτιμούσαν. Κάποιοι θυμήθηκαν ότι τους ρώτησαν αν είχαν προηγουμένως «χορέψει επι πληρωμή» και ένας ανέφερε ότι ρωτήθηκε αν είχε ποτέ κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Μια εκπρόσωπος της Gates Ventures είπε στη WSJ ότι δεν έχει ακούσει για τους Concentric Advisors ότι κάνουν τέτοιες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια ελέγχων ιστορικού, προσθέτοντας ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο «θα παραβίαζε τη συμφωνία της Gates Ventures με τον ανάδοχο».

«Δεν έχουμε λάβει ποτέ πληροφορίες από κανέναν ερωτώμενο στην 15χρονη και πλέον ιστορία μας ότι έγιναν ακατάλληλες ερωτήσεις κατά τη διαδικασία ελέγχου», είπε σε δήλωσή της. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μετά από μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση των αρχείων μας, καμία προσφορά εργασίας δεν έχει ποτέ ακυρωθεί με βάση πληροφορίες αυτού του είδους».

Η εκπρόσωπος είπε επίσης ότι οι εργολάβοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους νόμους ελέγχου προ της απασχόλησης και να συμμορφώνονται με τους νόμους και κανονισμούς τόσο των πολιτειών όσο και των ομοσπονδιακών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα , εκπρόσωπος της Concentric αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία έκανε τέτοιες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με υποψήφιους υπαλλήλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή