Να αφομοιώσει τη ζώνη των 1.290 μονάδων επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προκειμένου να μαζέψει και πάλι τις δυνάμεις του ώστε να δει το επόμενο επίπεδο με μεγαλύτερες αξιώσεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,01% στις 1.292,62 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Η αγορά βρίσκεται στα υψηλά έτους και απέχει πλέον λίγες μονάδες για να διαπεράσει τα υψηλά 9ετίας και σαφώς χρειάζεται περισσότερες δυνάμεις για να καταφέρει να κάνει αυτήν την υπέρβαση. Και αρκετοί τίτλοι που οδήγησαν την ανάκαμψη από τη βουτιά της περασμένης Δευτέρας, είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διόρθωσης σήμερα.

Παρόλα αυτά η ανοδική τάση παραμένει κραταιά, με την αγορά να δείχνει ότι θέλει να ξεπεράσει το σκόπελο των αμερικανικών αργιών και να επιστρέψει στην «κανονικότητα», έστω και αν αυτή θα επηρεαστεί σταδιακά από την εποχικότητα. Επίσης, αυτό που επισημαίνουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές είναι ότι η άνοδος της αγοράς, αργή και σταθερή, είναι το ιδανικό σενάριο ώστε να αποφεύγονται οι απότομες και βίαιες διορθώσεις που αποτελούν και αναπόσπαστο μέρος των ανοδικών αγορών.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, από τη μία είναι οι πιέσεις σε Σαράντη, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ και από την άλλη τα σημαντικά κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα και Quest. Σε αρνητικά εδάφη όμως είναι και οι Τιτάν, Jumbo, Εθνική, Πειραιώς, Aegean, Autohellas, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ σε θετικά οι Motor Oil, Eurobank, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Cenergy και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών