Κατά 18,8% αυξήθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων της General Motors στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα υποτονικά αποτελέσματα πριν από ένα χρόνο, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετώπιζε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανέφερε την Τετάρτη πωλήσεις 691.978 νέων οχημάτων από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, έναντι 582.401 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Οι πωλήσεις της GM το δεύτερο τρίμηνο, μαζί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Honda Motor, η Nissan Motor και η Stellantis, δείχνουν ότι η ζήτηση για νέα οχήματα παραμένει ισχυρή καθώς τα αποθέματα αυτοκινήτων και φορτηγών βελτιώνονται από ιστορικά χαμηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 16% έως 18% κατά το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Cox Automotive αύξησε πρόσφατα την πρόβλεψή της για πωλήσεις νέων οχημάτων για ολόκληρο το έτος στα 15 εκατομμύρια για τον ευρύτερο κλάδο, μια αύξηση σχεδόν 8% από το 2022, όταν οι πωλήσεις ολοκληρώθηκαν στα 13,9 εκατομμύρια λόγω των χαμηλών επιπέδων αποθεμάτων και των διογκωμένων τιμών.

Φιλόδοξοι στόχοι

Οι πωλήσεις EV της GM ξεπέρασαν τις 36.300 κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένων 15.652 το δεύτερο τρίμηνο.

Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδίαζε να παράγει 50.000 EV κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ακολουθούμενα από 100.000 κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Εκπρόσωπος της GM επιβεβαίωσε αυτούς τους στόχους την Τετάρτη, αλλά δεν σχολίασε αμέσως εάν η εταιρεία τους είχε επιτύχει. .

Η GM διατήρησε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, με πωλήσεις αυξημένες κατά 18,3% σε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανέκτησε αυτόν τον τίτλο πέρυσι, καθώς η Toyota Motor το 2021 κατέλαβε για πρώτη φορά την πρώτη θέση. Εκείνη τη χρονιά ήταν η πρώτη φορά από το 1931 που η GM δεν ήταν η εταιρεία αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ. Την Τετάρτη, η Toyota ανέφερε πωλήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου οχημάτων στις ΗΠΑ μέχρι τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή