Ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, μετά την αποκάλυψη των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι οι αξιωματούχοι διχάστηκαν ως προς την απόφασή τους να διακόψουν τις αυξήσεις των επιτοκίων τον Ιούνιο, ενώ βλέπουν περισσότερες αυξήσεις με βραδύτερο ρυθμό.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των απωλειών στην περιοχή και σημείωσε πτώση περίπου 3%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,51% και ο Shenzhen Component έχασε 0,63%.

Επίσκεψη Γέλεν στο Πεκίνο

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen ξεκινά την επίσκεψή της στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, όπου αναμένεται να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους στην Κίνα. Αυτό έρχεται μετά την απροσδόκητη ακύρωση από την Κίνα την Τετάρτη της επίσκεψης του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Josep Borrell στην Κίνα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 1,7% στις 32.773,02 μονάδες και ο Topix σημείωσε πτώση 1,3% στις 2.277,08 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε πτώση 0,88% και έκλεισε στις 2.556,28 μονάδες, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε 2,32% στις 870,52 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200
διολίσθησε κατά 1,27% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του στις 7.161,1 μονάδες.

Μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας το εμπορικό πλεόνασμα της Αυστραλίας για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα 11,79 δισ. δολάρια Αυστραλίας τον Μάιο, υψηλότερα από τα 11,15 δισ. δολάρια Αυστραλίας που είχαν καταγραφεί τον Απρίλιο. Το ποσοστό ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν ότι το πλεόνασμα θα μειωνόταν στα 10,5 δισ. δολάρια AU$. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 2,5% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 4,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές