Kατά 2,9% μειώθηκε ο όγκος πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της ευρωζώνης και κατά 3,0% στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τον Μάιο του 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περσινού έτους, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2023 παρέμεινε σταθερός στην ευρωζώνη και σημείωσε οριακή μείωση κατά 0,1% στην ΕΕ, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της Eurostat.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,5% στον τζίρο στο λιανεμπόριο

Ετήσια σύγκριση ανά κλάδο λιανικής και ανά κράτος μέλος

Στην ευρωζώνη, ο όγκος πωλήσεων του λιανικού εμπορίου, σε ετήσια βάση κατέγραψε μείωση κατά 3,5% σε τρόφιμα, ποτά και καπνό, κατά 2,2% στα καύσιμα αυτοκινήτων και κατά 2,1% στα μη εδώδιμα προϊόντα.

Σε επίπεδο ΕΕ, ο όγκος πωλήσεων του κλάδου μειώθηκε κατά 3,5% για σε τρόφιμα, ποτά και καπνό, κατά 2,5% στα καύσιμα αυτοκινήτων και κατά 2,4% στα μη εδώδιμα προϊόντα.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες ετήσιες μειώσεις του συνολικού όγκου πωλήσεων λιανεμπορίου καταγράφηκαν στη Σλοβενία (-13,4%), στην Ουγγαρία (-12,3%) και στην Εσθονία (-9,6%). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Ισπανία (+7,3%), στην Κύπρο (+6,1%) και στη Μάλτα (+3,3%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή