Έναν νέο κανονισμό για την πάταξη των βραχυπρόθεσμων ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας αναμένεται να προτείνει την Παρασκευή η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το Politico, το οποίο επικαλείται πέντε Δημοκρατικούς με γνώση του θέματος.

ΝΑΤΟ: «Ψήνεται» κατ’ ιδίαν συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Ο Μπάιντεν πρόκειται να προβεί την Παρασκευή σε ανακοίνωση σχετικά με την εξοικονόμηση δαπανών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Πέμπτη στο Politico ότι ο Μπάιντεν σχεδιάζει να ανακοινώσει σημαντικές δράσεις για τη μείωση του κόστους και την πάταξη των άχρηστων αμοιβών.

Η πρόταση

Ο κανονισμός θα περιορίσει μια απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ που επέκτεινε τις λιτές παροχές υγείας, κίνηση που – σύμφωνα με τους επικριτές – υπονόμευσε τον νόμο του 2010 για την προσιτή περίθαλψη, γνωστό και ως Obamacare, και την ευρεία προστασία που παρείχε στους ασθενείς με προϋπάρχουσες παθήσεις, σύμφωνα με το Politico.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών επέκτεινε το 2018 τη διαθεσιμότητα των βραχυπρόθεσμων προγραμμάτων ασφάλισης υγείας σε εκατομμύρια Αμερικανούς, σε μια άλλη κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ που αποσκοπούσε στην υπονόμευση των απαιτήσεων του Obamacare.

Τα εν λόγω σχέδια, τα οποία προηγουμένως ήταν διαθέσιμα μόνο για περιόδους τριών μηνών ή λιγότερο, παρατάθηκαν για διάστημα έως και 12 μηνών και μπορούσαν να ανανεωθούν. Τα σχέδια μικρής διάρκειας δεν περιλάμβαναν παροχές που προβλέπονται από το Obamacare, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης μητρότητας και της εγγύησης ασφάλισης ανεξαρτήτως υγείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα