Την επιβολή προστίμου ύψους 1,1 δισ. δολαρίων στην Ant Group εξετάζουν οι κινεζικές αρχές, βάζοντας τέλος στην πολυετή ρυθμιστική αναμόρφωση της εταιρείας fintech, όπως αναφέρει το Reuters

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, η οποία έχει καθοδηγήσει την αναμόρφωση της Ant μετά τη ματαίωση της δημόσιας εγγραφής της ύψους 37 δισ. δολαρίων στα τέλη του 2020, αναμένεται να ανακοινώσει το πρόστιμο τις επόμενες ημέρες.

Τζακ Μα: «Είναι ζωντανός και χαρούμενος» – Τι είπε ο πρόεδρος της Alibaba για τον ιδρυτή του τεχνολογικού κολοσσού

Ανοίγει ο δρόμος για το χρηματιστήριο

Το πρόστιμο, το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε διαδικτυακή εταιρεία στη χώρα, θα βοηθήσει την εταιρεία να εξασφαλίσει άδεια χρηματοπιστωτικής εταιρείας συμμετοχών και τελικά, να αναβιώσει τα σχέδιά της για είσοδο στο χρηματιστήριο.

Για τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα, ένα πρόστιμο στην Ant θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της σκληρής καταστολής της Κίνας κατά των ιδιωτικών επιχειρήσεων, η οποία ξεκίνησε με την ακύρωση της δημόσιας εγγραφής της Ant και η οποία στη συνέχεια αφαίρεσε δισεκατομμύρια από την αξία αρκετών εταιρειών.

Η Ant και η Λαική Τράπεζα της Κίνας δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ο Τζακ Μα

Η Ant, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα, διαχειρίζετραι μεταξύ άλλων, την επεξεργασία πληρωμών, τον καταναλωτικό δανεισμό και τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων. Στα μέσα του 2020, πριν από την απόσυρση της δημόσιας εγγραφής της, η αξία της εκτιμήθηκε από ορισμένους επενδυτές σε περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τον Απρίλιο του 2021, η Ant υποβάλλεται επίσημα σε μια σαρωτική επιχειρηματική αναδιάρθρωση, η οποία περιλαμβάνει τη μετατροπή της σε μια χρηματοοικονομική εταιρεία συμμετοχών που θα την υποβάλλει σε κανόνες και κεφαλαιακές απαιτήσεις παρόμοιες με εκείνες των τραπεζών.

Πρόστιμο – μαμούθ

Το τελικό ποσό του προστίμου έχει αναθεωρηθεί σε τουλάχιστον 8 δισεκατομμύρια γουάν, σύμφωνα με το Reuters. Τον Απρίλιο οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο να επιβάλουν πρόστιμο στην Ant περίπου 5 δισεκατομμύρια γουάν, ποσό χαμηλότερο από αυτό που είχαν αρχικά στο μυαλό τους.

Το πρόστιμο της Ant θα είναι το μεγαλύτερο ρυθμιστικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε κινεζική εταιρεία διαδικτύου από τότε που επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Didi Global από τη ρυθμιστική αρχή κυβερνοασφάλειας της Κίνας πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή