Στις 12 Ιουλίου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση θα γίνει μετά το τέλος της Συνόδου και μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου κατά πάσα πιθανότητα και η διπλωματική σύμβουλος του κυρίου Μητσοτάκη, η Άννα Μαρία Μπούρα.

Ο Ερντογάν, το προσφυγικό, το ΝΑΤΟ και ένα νησί που το έλεγαν Κύπρο

Από πλευράς Τουρκίας, μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος Τύπου, Τσαγατάι Κιλίτς, στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, και ενδεχομένως ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Πλέον μένει να «κλειδώσει» η ακριβής σύνθεση, την οποία θα έχουν η ελληνική και η τουρκική αντιπροσωπεία.

Πρόκειται για την πέμπτη, τετ-α-τετ, συνάντηση των δύο ηγετών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και την πρώτη μετά την επανεκλογή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται