Η κινεζική Alibaba ανακοίνωσε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει εικόνες κατόπιν σχετικής προτροπής.

Το Tongyi Wanxiang, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο AI εργαλείο, επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν προτροπές στα κινέζικα και τα αγγλικά και το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα δημιουργήσει μια εικόνα σε διάφορα στυλ, όπως ένα σκίτσο ή ένα τρισδιάστατο καρτούν.

Πέρασε η «φρενίτιδα« με το ChatGPT;

Το τμήμα cloud της Alibaba, το οποίο λάνσαρε το προϊόν, δήλωσε ότι είναι ήδη διαθέσιμο για εταιρικούς πελάτες στην Κίνα για δοκιμές.

Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη προσθήκη στα εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης της Alibaba, σε μια περίοδο κατά την οποία οι τεχνολογικοί κολοσσοί σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να επιταχύνουν και να αποκτήσουν προβάδισμα στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η τεχνολογία που ορίζεται ως Generative AI αναφέρεται σε έναν τύπο τεχνητής νοημοσύνης που είναι σε θέση να παράγει περιεχόμενο με βάση προτροπές. Για να το επιτύχει αυτό εκπαιδεύεται σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Το πιο διάσημο παράδειγμα είναι το ChatGPT της OpenAI, το οποίο είναι αυτό που ουσιαστικά προκάλεσε την φρενίτιδα των μεγαλύτερων τεχνολογικών φορέων να αναπτύξουν τα δικά τους συστήματα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Google παρουσίασε το δικό της AI chatbot με την ονομασία Bard, στην Κίνα η Baidu κυκλοφόρησε το Ernie Bot ενώ η Alibaba το Tongyi Qianwen.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούν εικόνα από κείμενο. Το DALL-E της OpenAI και μια υπηρεσία που ονομάζεται Stable Diffusion είναι δύο από τις πιο γνωστές.

«Με την κυκλοφορία του Tongyi Wanxiang, οι υψηλής ποιότητας εικόνες που έχουν προέλθει από δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη θα γίνουν πιο προσιτές, διευκολύνοντας την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνών AI και δημιουργικών εκφράσεων για επιχειρήσεις σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού εμπορίου, των παιχνιδιών, του σχεδιασμού και της διαφήμισης», δήλωσε ο Jingren Zhou, CTO της Alibaba Cloud Intelligence.

Η ρύθμιση

Οι εταιρείες τεχνολογίας βαδίζουν προσεκτικά προς την απελευθέρωση αυτών των εργαλείων δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης καθώς δεν επιθυμούν να βρεθούν αντιμέτωπες με τις ρυθμιστικές αρχές. Σύμφωνα με το CNBC, εταιρείες όπως η Alibaba και η Baidu ήταν πολύ συγκεκριμένες στον τρόπο με τον οποίο τοποθέτησαν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τους.

Αυτό συμβαίνει λόγω της ρύθμισης που έχουν ήδη εισαγάγει οι κινεζικές αρχές εν αναμονή των δημιουργικών τεχνολογιών AI.

Τον Ιανουάριο, το Πεκίνο εισήγαγε τον πρώτο στο είδος του κανονισμό που διέπει τις «τεχνολογίες βαθιάς σύνθεσης» ή τις εικόνες και τα βίντεο που τροποποιούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Και τον Απρίλιο, οι ρυθμιστικές αρχές δημοσίευσαν σχέδια κανόνων που αποσκοπούν στη διαχείριση του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες αναπτύσσουν προϊόντα δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης