Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προσευχήθηκε σήμερα το πρωί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, για τα θύματα του πολέμου με τη Ρωσία, που διανύει σήμερα την 500ή ημέρα του.

Ο Ζελένσκι για ανταρσία Πριγκόζιν: «Αδύναμος ο Πούτιν, καταρρέει η απόλυτη δύναμη που είχε»

Ο Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής, μετέβη σήμερα το πρωί στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Μετά από μια σύντομη προσευχή για τα θύματα του πολέμου που πλήττει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022, οι δύο άνδρες συνομίλησαν μακριά από τις κάμερες.

Ζελένσκι: Πώς έκανε… «Τούρκο» τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συναντήθηκαν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες στο Μέγαρο Βαχντετίν, οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που λήγει στις 17 Ιουλίου, και τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Τι ενόχλησε τον Ερντογάν

Ωστόσο, η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε φορτισμένο κλίμα, καθώς η τουρκική ηγεσία φέρεται ενοχλημένη από τις δηλώσεις Ζελένσκι από την Μπρατισλάβα, πριν την αναχώρησή του για την Τουρκία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε λόγο για έλλειψη ενότητας εντός του ΝΑΤΟ στο ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Ουκρανίας, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο αντιπροσωπεύει «απειλή» για την παγκόσμια ασφάλεια.

Η αναφορά αυτή ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ερντογάν, ο οποίος επιμένει στο βέτο ως προς την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας την Στοκχόλμη για υποτιθέμενη επιεική στάση προς τους Κούρδους μαχητές που έχουν βρει καταφύγιο στο έδαφός της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση