Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής με ομιλίες βουλευτών, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Προγραμματικές δηλώσεις: Αναλυτικά τα μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, φόρους και μισθούς

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στο βήμα αναμένεται να ανέβει πρώτος από τη κυβέρνηση, ο νέος υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ενώ σήμερα θα μιλήσουν μεταξύ άλλων και οι υπουργοί, Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας και Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Το πολιτικό ενδιαφέρον σήμερα, τελευταία μέρα της τριήμερης συζήτησης, εστιάζεται στις δευτερολογίες τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης αλλά και του νέου υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Την αυλαία αναμένεται να κλείσει ο πρωθυπουργός αργά το απόγευμα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία είθισται να χαρακτηρίζεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Βουλή: Τι αλλάζει για δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους – Ποιοι μισθοί αυξάνονται, οι φόροι που μειώνονται

Τα μέτρα της κυβέρνησης που θα μπουν στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα που θα ψηφιστεί ως το τέλος του μήνα, αλλά και όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα αυξηθεί το οικογενειακό επίδομα, αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ έως το 2027, μείωση των τεκμηρίων κατά 30%, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, σταδιακή κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα έργα που θα γίνουν, την επενδυτική βαθμίδα, τη στήριξη των νέων, τις αλλαγές στην παιδεία κ.λπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα