Πρόκειται για τον Λεονάρντο Λα Ρούσα, δεκαεννέα ετών και όλα, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, συνέβησαν στο Μιλάνο στις 18 Μαΐου. Οι δυο νέοι συναντήθηκαν σε κλαμπ και στην συνέχεια ο Λεονάρντο Λα Ρούσα της πρότεινε να πάνε σπίτι του. Η κοπέλα υποστηρίζει ότι ξύπνησε την επόμενη ημέρα, στο σπίτι του νέου, στο δωμάτιό του, χωρίς να θυμάται απολύτως τίποτα. Και ότι ο Λεονάρντο Λα Ρούσα της είπε πως είχαν σεξουαλική επαφή και ότι είχε συνευρεθεί και με έναν φίλο του, που βρισκόταν στο ίδιο σπίτι. Την καταγγελία διερευνά τώρα η εισαγγελία του Μιλάνου.

Η όλη υπόθεση αποκτά και σαφείς πολιτικές προεκτάσεις. Πρώτον, διότι η 22χρονη δήλωσε στην αστυνομία ότι θυμάται πως κάποια στιγμή, μπήκε στο δωμάτιο ο πρόεδρος της Γερουσίας Ινιάτσιο Λα Ρούσα, την είδε και εξήλθε. Κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο ιταλός πολιτικός. Και δεύτερον, διότι ο Λα Ρούσα, έσπευσε να υπερασπίσει τον γιό του, λέγοντας ότι μίλησε μαζί του και δεν θεωρεί πως υπάρχει τίποτα το ποινικά αξιοσημείωτο. « Η κοπέλα, άλλωστε, όπως παραδέχθηκε, είχε κάνει χρήση κοκαΐνης», είπε χαρακτηριστικά.

Ιταλία: Η Μελόνι αναζητά συμμάχους και συμβιβασμούς

Η Μελόνι υπερασπίστηκε στο παρελθόν γυναίκες θύματα βιασμών

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο δικηγόρος του φερόμενου ως θύματος, τόνισε ότι «μετά την δήλωσή του, ο πρόεδρος της Γερουσίας, μετατρέπεται σε κύριο μάρτυρα της όλης υπόθεσης». Αν, βέβαια, αποφασιστεί η παραπομπή σε δίκη του γιού του. Παράλληλα, η παρέμβαση του προέδρου της Γερουσίας υπέρ του 19χρονου γιού του, ο οποίος είναι και «τράπερ», σύμφωνα με σχολιαστές ενόχλησε έντονα τον ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος επιθυμεί να τηρούνται, πάντα, «θεσμικές αποστάσεις» και χαμηλοί τόνοι. Και η Τζόρτζια Μελόνι, έμμεσα, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο Λα Ρούσα είναι συνιδρυτής του κόμματός της, «Αδέλφια της Ιταλίας» και είχε ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με την εκλογή του ως επικεφαλής της Γερουσίας, όταν πολλοί υπενθύμισαν ότι σπίτι του, υπήρχαν προτομές του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Όλοι περιμένουν να δουν τώρα, αν η ιταλίδα πρωθυπουργός θα πάρει θέση ή αν θα προσπαθήσει να αγνοήσει το κρίσιμο αυτό θέμα. Στο παρελθόν, βέβαια, υπερασπίστηκε με έμφαση τις γυναίκες, θύματα βιασμών και κακοποιήσεων. Η υπόθεση αυτή, τέλος, σε μεγάλο βαθμό μοιάζει με εκείνη του 22χρονου Τσίρο Γκρίλο γιού του ιδρυτή του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο. Κατηγορήθηκε για βιασμό από ιταλο-νορβηγή κοπέλα, τον Ιούλιο του 2019, στην βίλα του στην Σαρδηνία και η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Deutsche Welle

Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης, Ρώμη

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα