Μέσα σε τέσσερις ώρες λειτουργίας, το Threads είχε ξεπεράσει το όριο των πέντε εκατομμυρίων εγγραφών, σύμφωνα με ανάρτηση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στον επίσημο λογαριασμό του.

Η έναρξη της λειτουργίας του Threads έρχεται μόλις τέσσερις μήνες αφότου είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτες φήμες και μόλις λίγες ημέρες έπειτα από μια νέα περιπέτεια του Twitter.

Threads: To «πάρτι» στο Τwitter και το post Ζάκερμπεργκ

Παρακάτω, θα δούμε κάποιες από τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές των δύο εφαρμογών.

Εγγραφή

Η πιο πρόσφατη εφαρμογή της Meta είναι προσβάσιμη με έναν λογαριασμό Instagram και μοιάζει πολύ με τον αντίπαλό της Τwitter, όπως αναφέρει ο Guardian.

Το Threads επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσής τους στο Instagram και μπορούν να ακολουθούν αυτόματα όλους τους λογαριασμούς που ακολουθούσαν και πριν.

Αναρτήσεις

Οι αναρτήσεις επιτρέπεται να έχουν έως και 500 χαρακτήρες, να συμπεριλαμβάνουν εικόνες, gif και βίντεο διάρκειας έως και πέντε λεπτών.

Και σε αυτό το κομμάτι μοιάζει πολύ με το Twitter – σύντομα κομμάτια περιεχομένου που βασίζονται σε κείμενο, likes και αναδημοσιεύσεις.

Τι δεν άρεσε στο Threads

Μία από τις κύριες επικρίσεις των χρηστών του Threads από τις πρώτες ώρες που κυκλοφόρησε είναι ότι οι άνθρωποι βλέπουν ένα μείγμα αναρτήσεων από τους λογαριασμούς που ακολουθούν και στη συνέχεια ένα σωρό τυχαίους λογαριασμούς. Η Meta έχει υποδείξει ότι είναι ένας συνδυασμός λογαριασμών που ακολουθούνται και αλγοριθμικών προτάσεων. Δεν υπάρχει τρόπος για τους χρήστες να βλέπουν μόνο τις αναρτήσεις των ατόμων που ακολουθούν αυτήν τη στιγμή και η εταιρεία δεν έχει αποσαφηνίσει εάν θα παρέχει αυτήν την επιλογή στο μέλλον. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά με το Twitter.

Προσωπικά μηνύματα

Δεν υπάρχει τρόπος αποστολής μηνύματος σε άλλους χρήστες προς το παρόν, μια ακόμη ειδοποιός διαφορά με το Twitter. Aυτό προκάλεσε μεικτές αντιδράσεις, με ορισμένους να νιώθουν ανακούφιση και άλλους απογοήτευση.

Ιδιωτικοί και δημόσιοι λογαριασμοί

Σε περίπτωση που οι χρήστες θέλουν να διατηρήσουν το Instagram προσωπικό, μπορούν να το κρατήσουν κλειδωμένο και να έχουν το Threads δημόσιο. Αν και σε άτομα κάτω των 16 ετών, ο λογαριασμός Threads, όπως και το Instagram, είναι ιδιωτικός από προεπιλογή.

Ρύθμιση «στενοί φίλοι»

Δεν υπάρχει σχέδιο για «στενούς φίλους» σε αυτό το στάδιο του Threads, εν αντιθέσει με το Twitter που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ποιοι μπορούν να δουν τις δημοσιεύσεις τους.

Προσβασιμότητα

Προς το παρόν, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Threads μόνο μέσω των εφαρμογών iOS ή Android, σε αντίθεση με το Twitter. Δεν υπάρχει έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές σε αυτό το στάδιο και η Meta δεν είναι σε θέση ακόμη να πει πότε θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη.

Διαφημίσεις

Η Meta έχει δηλώσει ότι δεν θα δημιουργήσει έσοδα από το Threads φέτος, αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα για διαφημίσεις στο μέλλον.Το Τwitter του Ιλον Μασκ από την άλλη έχει κανονικά διαφημίσεις.

Μεταφορά λογαριασμών

Aν και δεν προβλέπεται προς το παρόν, η Meta θέλει η εφαρμογή να είναι παρόμοια με ανταγωνιστές όπως το Mastodon και να επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν λογαριασμούς σε άλλες πλατφόρμες.

Η εταιρεία εργάζεται για να κάνει το Threads συμβατό με το ActivityPub, το οποίο επιτρέπει στα κοινωνικά δίκτυα να είναι διαλειτουργικά, ώστε οι χρήστες του Threads να μπορούν να μεταφέρουν τους λογαριασμούς και τους ακόλουθούς τους σε άλλες εφαρμογές που υποστηρίζονται από το ActivityPub.

Αυστηρότεροι κανόνες

Το Threads είναι πιο αυστηρό από το Twitter σε θέματα όπως το γυμνό και θα επιβάλλει κανόνες περιεχομένου σχετικά με τη ρητορική μίσους που το Twitter στερείται από τότε που ανέλαβε ο Iλον Μασκ.

Γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει στην ΕΕ

Πηγές της Meta ανέφεραν ότι η ρυθμιστικές αρχές είναι ο λόγος που δεν κυκλοφόρησε ακόμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις ανησυχίες να έχουν να κάνουν με το εάν η εφαρμογή θα συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων. Το Τwitter από την πλευρά του λειτουργεί κανονικά στην Ευρώπη.

Οι υποστηρικτές του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων έχουν επισημάνει τον όγκο των πληροφοριών που μπορεί να συλλέγει το Threads και σχετίζονται με την υγεία, τα οικονομικά, τις επαφές, το ιστορικό περιήγησης και αναζήτησης, τα δεδομένα τοποθεσίας, τις αγορές και άλλες «ευαίσθητες πληροφορίες» του χρήστη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.