Τη νέα εφαρμογή, το Threads, που θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στο Twitter αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Πέμπτη η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram και WhatsApp.

Η εφαρμογή, που θα έχει την ονομασία Threads, θα λειτουργεί παρόμοια με το Twitter, με αναρτήσεις που βασίζονται σε κείμενο και μπορούν να γίνουν like, να σχολιαστούν και να κοινοποιηθούν, σύμφωνα με παραδείγματα στιγμιότυπων οθόνης στην καταχώριση στο App Store. Οι χρήστες θα μπορούν να ακολουθούν τους λογαριασμούς που ακολουθούν στο Instagram και να διατηρούν το ίδιο όνομα χρήστη.

Instagram: Ετοιμο να λανσάρει τον αντίπαλο του Twitter

Σε πρώτη φάση το Threads φαίνεται ότι θα είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ και σε Βρετανία αλλά όχι στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με την «Independent» της Ιρλανδίας δεν έχουν λυθεί ακόμη θέματα που αφορούν τους κανονισμούς της ΕΕ περί ιδιωτικότητας.

Ο… αντίπαλος του Twitter

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εφαρμογή Threads είναι διαθέσιμη για «προπαραγγελία» και «αναμένεται» την Πέμπτη, σύμφωνα με την καταχώριση στο App Store. Εκεί, το Threads περιγράφεται ως η εφαρμογή «όπου οι κοινότητες συναντιούνται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα, μέχρι το τι θα είναι trending αύριο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Meta έχει μια μακρά ιστορία δανεισμού ιδεών από ανταγωνιστές – χωρίς αυτό να αποδίδει πάντα καρπούς. Αλλά όταν τα προϊόντα αντιγραφής της εταιρείας πετυχαίνουν, μπορούν να πιάσουν γρήγορα τόπο.

Η λειτουργία για αναρτήσεις που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες, τα «Stories», είναι στοιχείο που αντιγράφηκε από το Snapchat το 2016. Τώρα, πολύ περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή στις εφαρμογές της Meta απ’ ό,τι χρησιμοποιούν το Snapchat. Η Meta δημιούργησε πιο πρόσφατα ένα προϊόν βίντεο μικρής διάρκειας παρόμοιο με το TikTok, που ονομάζεται «reels». Όπως αναφέρει το Bloomberg, σε ενημερώσεις επενδυτών τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι τα reels οδηγούν την ανάπτυξη τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook.

Περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούσαν καθημερινά τουλάχιστον μία από τις εφαρμογές της Meta – Facebook, Instagram και WhatsApp – κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε η εταιρεία τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία