Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι κορυφαίοι καταναλωτές του μαύρου χρυσού, ΗΠΑ και Κίνα. Ωστόσο φρένο στις απώλειες έβαλαν οι αναμενόμενες περικοπές της προσφοράς αργού από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχώρησαν κατά 19 σεντς ή 0,2% στα 78,28 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωνε πτώση 24 σεντς ή 0,3% στα 73,62 δολάρια.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κόντρα στα αρνητικά μάκρο η άνοδος

«Οι έμποροι πετρελαίου ενδέχεται να είναι επιφυλακτικοί εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον ΔΤΚ των ΗΠΑ και της πληθώρας οικονομικών στοιχείων της Κίνας που αναμέναται να ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα», εξηγεί στο Reuters η αναλύτρια της CMC Markets, Τίνα Τεγκ.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, μετά την άνοδο που κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα, αλλά οι συνθήκες στην αγορά εργασίας εξακολουθούν να παραμένουν σφιχτές, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί από το υψηλό επτά μηνών και τα μισθολογικά κέρδη να διατηριούνται αρκετά ισχυρά.

Στην Κίνα ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε κατά 5,4% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, από μείωση 4,6% που κατέγραψε τον Μάιο και ταχύτερα από την πτώση 5%  που προέβλεπαν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ωστόσο, οι τιμές του αργού θα μπορούσαν να ανακάμψουν αφού η ομάδα παραγωγών ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε σχέδια για περαιτέρω μείωση της προσφοράς, πρόσθεσε η Τεγκ.

Οι πετρελαϊκοί δείκτες κέρδισαν περισσότερο από 4% την περασμένη εβδομάδα και άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο, σημειώνοντας άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, αφού οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τις περικοπές της προσφοράς τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities