Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, ενόψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και των στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις βασικές οικονομίες της περιοχής.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 διολίσθησε κατά 1,16%, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 0,87%. Η χώρα είδε τον πληθωρισμό χονδρικής να επιβραδύνεται στον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, με τον δείκτη τιμών των εταιρικών αγαθών να αυξάνεται μόλις 4,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,15%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε μικρότερες απώλειες 0,07%, καθώς η χώρα είδε το ποσοστό ανεργίας της να ανεβαίνει ελαφρώς στο 2,6% τον Ιούνιο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ άνοιξε 1% υψηλότερα, ενώ οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας ήταν όλοι σε αρνητικό έδαφος. Ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,2%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε οριακή πτώση.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,47%, οδηγώντας τους δείκτες αναφοράς στην περιοχή.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών εταιρικών αγαθών της Ιαπωνίας αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό 4,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, τον έκτο συνεχόμενο μήνα που η ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Την ίδια ώρα, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Νότιας Κορέας αυξήθηκε ελαφρά στο 2,6% τον Ιούνιο, αφού τον Μάιο είχε φθάσει σε χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ, στο 2,5%.

Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, η ανεργία μειώθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε σε 763.000 άτομα τον Ιούνιο

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας έδειξαν ότι ο λόγος απασχόλησης προς πληθυσμό της Νότιας Κορέας διαμορφώθηκε στο 63,5% τον Ιούνιο, αυξημένος κατά 0,6% ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο θα μειωθεί ελαφρώς στο 5%, από 5,3% τον Μάιο, βάσει δημοσκόπησης του Reuters. Η ανακοίνωση του πληθωρισμού, μαζί με τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού την Πέμπτη, θα δώσουν ενδείξεις για την πορεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προς την αύξηση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές