Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, οι οποίες πήραν με τη σειρά τους τη σκυτάλη της διεθνούς ανόδου που προκάλεσαν τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,46% και ηγήθηκε των κερδών στην περιοχή, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε άνω του 3%.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν επίσης όλες ανοδικές, με τον Shanghai Composite να κερδίζει 1,26% και τον Shenzhen Component να σημειώνει μεγαλύτερη άνοδο 1,63%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,81% και ο Kosdaq ενισχύθηκε κατά 1,33%, καθώς η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 3,5%, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 1,56% και έκλεισε στις 7.246,9, ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κέρδισε 1,49% και έκλεισε στις 32.419 μονάδες και ο Topix βρέθηκε κατά 0,97% υψηλότερα στις 2.242,99 μονάδες.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα 70,62 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 65,81 δισ. δολάρια που είχε καταγραφεί τον Μάιο, αλλά χαμηλότερα από τα 74,8 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο, με τις εξαγωγές να μειώνονται κατά 12,4% σε σχέση με πέρυσι και τις εισαγωγές κατά 6,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Την ίδια ώρα, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε εντονότερη συρρίκνωση τον Ιούνιο, με τον δείκτη υπευθύνων προμηθειών στη μεταποίηση να διαμορφώνεται στο 47,6, χαμηλότερα από το 48,9 που είχε καταγραφεί τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές