Εντός στενούς εύρους με μικτά πρόσημα κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο φαίνεται ότι έχει εισέλθει στη ραστώνη των υψηλών «θερμοκρασιών» και… επιπέδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη μόλις 0,01% στις 1.323,77 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά συνεχίζει τη διαδικασία αφομοίωσης των επιπέδων, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πιο ισχυρό σκαλοπάτι βάσης για την επόμενη κίνησή της. Η κατοχύρωση των 1.320 μονάδων είναι ο πρώτος στόχος πριν δοκιμαστεί ο επόμενος των 1.380 μονάδων, με τη διάχυση των αγοραστικών κινήσεων σε όλο και μεγαλύτερο εύρος του ταμπλό να προσδίδει αυτή την ποιότητα που στερούνταν για πάνω από μία δεκαετία η εγχώρια αγορά.

Σταδιακά όμως και αφού γίνει η απαραίτητη διάχυση, οι αποτιμήσεις θα γίνουν όλο και πιο απαιτητικές για τους αγοραστές, με την αναμονή της επενδυτικής βαθμίδας να καλλιεργούν και κάποιες κινήσεις που να ενέχουν το στοιχείο της υπερβολής. Η επόμενη ημέρα της ανάκτησης, πιθανόν μέχρι τον Οκτώβριο, θα φέρει επομένως στο προσκήνιο εκείνους τους τίτλους που συγκεντρώσουν και περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά προς μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, στηρίξεις στην αγορά δίνουν οι Jumbo, Alpha Bank και ΕΛΧΑ, ενώ θετικά κινούνται και οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy, Quest, Σαράντης, Aegean και ΔΕΗ. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Motor Oil, Autohellas, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Τιτάν, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Λάμδα, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών