Στις 95.564 ανέρχονται οι δηλώσεις – αιτήσεις ΟΣΔΕ, που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι σήμερα στο σύστημα καταχώρησης της ΕΑΕ 2023, το οποίο βρίσκεται στο gov.gr.

Πρόκειται για σχετικά μικρό αριθμό, που όμως, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, «δικαιολογείται εξαιτίας της έλλειψης εξοικείωσης των αγροτών με τα νέα σχήματα του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ και την γενικότερη ανασφάλεια, που εύλογα προκαλείται από τον νέο τρόπο δήλωσης των αιτημάτων ενίσχυσης, αλλά με ικανοποιητικό επιταχυνόμενο ρυθμό».

ΚΑΠ: Πώς οι παραγωγοί θα εξασφαλίσουν το «πράσινο» χρήμα των οικολογικών σχημάτων

Οι εγκύκλιοι

Μάλιστα, σε συνέχεια διεκπεραίωσης των ενεργειών που απαιτούνται, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα εκδώσει, μέχρι την Τετάρτη 19/7/2023, σχετική εγκύκλιο για το ΟΣΔΕ 2023.

Επιπρόσθετα και μέχρι την Παρασκευή 21/7/2023 ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην έκδοση της εγκυκλίου οδηγιών σχετικά με τα οικολογικά σχήματα (eco schemes).

Εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος για τα συνδεδεμένα καθεστώτα.

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες εκπόνησης των υπό έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνοντας μια νέα αρχή προχωρά μαζί με τους αγρότες  στην νέα εποχή της νέας ΚΑΠ 2023-2027», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO