Μειώθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι εταιρείες διατηρούν τους εργαζομένους παρά τη συγκράτηση της αύξησης των θέσεων εργασίας.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.000 σε 237.000 την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

ΗΠΑ: Αναπάντεχη μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται όλους όσοι λαμβάνουν επιδόματα για διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας, αυξήθηκαν σε 1,73 εκατ. την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιουλίου, σημειώνοντας την πρώτη αύξηση σε τέσσερις εβδομάδες.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερές σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τους τελευταίους μήνες, ακόμη και όταν άλλοι δείκτες της αγοράς εργασίας υποδηλώνουν μια διαφαινόμενη επιβράδυνση. Οι εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν 209.000 εργαζόμενους τον περασμένο μήνα, το λιγότερο από τα τέλη του 2020.

Τι λέει το Bloomberg Economics

«Με βάση την ανάλυσή μας για τις ανακοινώσεις απολύσεων WARN, δεν μας εξέπληξε η μείωση των αιτήσεων ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουλίου. Τα στοιχεία που συλλέγουμε από τις δημόσιες υπηρεσίες  μέχρι σήμερα υποδηλώνουν ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν και πάλι στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς οι εποχικοί εργαζόμενοι απολύονται μετά το καλοκαίρι», σχολιάζουν οι οικονομολόγοι Ελίζα Γουίνκερ και Ζάκαρι Αγκενμπρόαντ.

Σε μη προσαρμοσμένη βάση, οι αιτήσεις αυξήθηκαν σε 258.614 την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουλίου, με τη Νέα Υόρκη, το Οχάιο και την Πενσυλβάνια να συμβάλλουν περισσότερο στην αύξηση. Στο Νιου Τζέρσεϊ, το Κονέκτικατ και το Μίσιγκαν σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες μειώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ