Να υπάρξει συνεργασία στα θέματα του νηολογίου και του θαλασσίου χωροταξικού σχεδιασμού, τόσο στα όργανα της Ευρωπαϊκης Ενωσης όσο και στo Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό ΙΜΟ συμφώνησαν οι πολιτικές ηγεσίες της Ναυτιλίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σημειώνεται ότι το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με την υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Μαρίνα Χατζημανώλη και -όπως τονίστηκε- επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίες συνδέονται με κοινές αξίες και ισχυρούς δεσμούς. Αποφασίστηκε δε η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα της ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας, η κ. Χατζημανώλη απηύθυνε πρόσκληση προς τον Έλληνα υπουργό να συμμετάσχει στο Ναυτιλιακό Συνέδριο «Μaritime Cyprus» τον προσεχή Οκτώβριο. Στη συνάντηση ήταν παρών ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς.

Σηκώνει άγκυρα το Daleela – Ξεκινά ταξίδια στη γραμμή Λεμεσός-Πειραιάς

Το φιλόδοξο όραμα για την κυπριακή ναυτιλία

Πρόσφατα, η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα πως η ναυτιλία της Κύπρου πρέπει να είναι ανταγωνιστική, δυνατή, ανθεκτική στις κρίσεις και να προλαμβάνει τις προκλήσεις και τις νέες τάσεις, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει ένα φιλόδοξο όραμα.

Σε χαιρετισμό της σε ναυτιλιακό συνέδριο με θέμα τις οικονομικές και νομικές προκλήσεις στη ναυτιλία, η κ. Χατζημανώλη ανέφερε πως η ναυτιλία αντιπροσωπεύει ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για την Κύπρο με σημαντικά πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα, και σημείωσε πως «το όραμά μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω το ναυτιλιακό μας σύμπλεγμα».

Η υφυπουργός πρόσθεσε ότι, πέραν από 200 ναυτιλιακές εταιρείες έχουν σήμερα τη βάση τους στην Κύπρο, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξε σημαντική αύξηση στον αριθμό των εταιρειών που εγγράφηκαν κάτω από το Ειδικό Φορολογικό Σύστημα που διέπει την κυπριακή ναυτιλία, από 95 σε 350.

Η Κύπρος, συνέχισε, έκανε σημαντική πρόοδο στην απλοποίηση των διαδικασιών, στη μείωση της γραφειοκρατίας και σε μια ναυτιλιακή διοίκηση «χωρίς χαρτιά», σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της αλλά και να προσφέρει μια πιο ευέλικτη, αποδοτική πελατοκεντρική υπηρεσία, που θα συνεχίσει να αυξάνει την ελκυστικότητα του Κυπριακού Νηολογίου και των σχετικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά