Οι «μπακάληδες» σπάνε τα σύνορα των σούπερ μάρκετ

·      Σε νέες business επεκτείνονται οι μεγάλοι παίκτες του οργανωμένου λιανεμπορίου.

·      Μετά την οικογένεια Σκλαβενίτη που μπήκε στα ακίνητα, τα αδέλφια Παντελιάδη (METRO/Οπτιμα) ίδρυσαν την ΜETRO Energy.

·      Πρόκειται για εταιρεία που θα ασχολείται με την παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος.

·      Στην αγορά λέγεται πως πρωταρχικός σκοπός της κίνησης αυτής είναι η παραγωγή φθηνότερης ενέργειας για λογαριασμό του δικτύου καταστημάτων της ΜΕΤRO.

·      Το πρώτο «χτύπημα» αναμένεται να γίνει με την εξαγορά υπάρχοντος φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 5,2 MW που βρίσκεται στη Βοιωτία.

·      Στην πιάτσα λένε πως οι μεγάλοι λιανέμποροι έχουν συγκεντρώσει αρκετή ρευστότητα τα τελευταία χρόνια χάρη στα υπερκέρδη που έβγαλαν στην πανδημία…

·      Και είναι λογικό τα στενά σύνορα των σούπερ μάρκετ να μην τους αντέχουν…

——————

Το post Καρώνη για τη συνεργασία με την Apple

·      Σε μια σημαντική συνεργασία προχώρησε η Viva Wallet επί βρετανικού εδάφους.

·      Η ελληνική εταιρεία Fintech συμφώνησε με την Apple στον τομέα των ανέπαφων πληρωμών.

·      Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να δέχονται ανέπαφες πληρωμές μέσω του Tap to Pay στο iPhone.

·      Μάλιστα ο Χάρης Καρώνης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του με σχετική ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του λογαριασμό στο linkedin.

·      Η παραπάνω κίνηση έρχεται να προστεθεί στα απανωτά «χτυπήματα» που πραγματοποίησε η εταιρεία μετά το mega- deal με την JPMorgan.

·      Θυμίζουμε την μεταφορά σε νέα γραφεία στις Βρυξέλλες και στην ενίσχυση του προσωπικού της, αλλά και στο λανσάρισμα νέας υπηρεσίας στην Πορτογαλία.

·      Το θέμα βεβαίως που συζητείται στην πιάτσα είναι εάν και πότε θα κάνει το μεγάλο μπαμ, με την είσοδο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου….

———————

5.000 αιτήσεις την ημέρα για κλιματιστικά!

·      Αρκετή ταλαιπωρία μαθαίνουμε πως υφίστανται οι καταναλωτές που επιλέγουν να αγοράσουν αυτές τις ημέρες κλιματιστικά.

·      Η έλλειψη συνεργείων έχει ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις η τοποθέτηση να καθυστερεί μια εβδομάδα και βάλε…

·      Ακόμη και οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών αδυνατούν να ανταποκριθούν στην ζήτηση που αυτό το διάστημα χτυπάει… κόκκινο ελέω του καύσωνα «Κλέων».

·      Αυτή τη στιγμή, όπως λέει άνθρωπος που γνωρίζει, γίνονται 2.000 εγκαταστάσεις κλιματιστικών την ημέρα και μόνο μια αλυσίδα δέχεται αιτήματα για 5.000!

·      «Αντιλαμβάνεστε», προσθέτει πως «δεν βγαίνουν τα μαθηματικά…».

·      Ανάλογες… αρρυθμίες στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών παρατηρούνται σταθερά τα τελευταία καλοκαίρια αφού ο υδράργυρος χτυπάει νέα ρεκόρ…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino