Τους τελευταίους μήνες, οι ανταγωνιστές της Credit Suisse έχουν βάλει στο στόχαστρο τουλάχιστον 120 ανώτερους επενδυτικούς τραπεζίτες, μειώνοντας την ανάγκη για μεγάλα πακέτα απολύσεων για την UBS, η οποία ολοκλήρωσε την εξαγορά της προβληματικής συντοπίτισσάς της τον Ιούνιο.

Η Deutsche Bank έχει προσλάβει περίπου 40 πρώην τραπεζίτες της Credit Suisse παγκοσμίως, ενώ η Jefferies έχει προσλάβει τουλάχιστον 25 και η Santander περισσότερους από 20, σύμφωνα στοιχεία που αποκάλυψαν οι Financial Times.

Άλλες τράπεζες που έχουν προσλάβει από την Credit Suisse μετά την κατάρρευσή της τον Μάρτιο είναι οι Barclays, BNP Paribas, Citi, Macquarie και Wells Fargo.

Η μάχη για να σωθούν τα ιμάτια της Credit Suisse

Τουλάχιστον 16 άλλες τράπεζες προσέλαβαν άτομα και ομάδες, με περισσότερες προσλήψεις κατώτερου προσωπικού να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Το ποσοστό φυγής από την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse ήταν υψηλότερο από αυτό που είχε προγραμματίσει η UBS πριν από την έναρξη των εργασιών για την ενοποίηση.

Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η εξαγορά των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε κόστος αναδιάρθρωσης έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την UBS τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ενώ η UBS έχει δώσει προτεραιότητα στη διατήρηση ορισμένων επενδυτικών τραπεζιτών της Credit Suisse σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και η τεχνολογία για να βοηθήσει στην οικοδόμηση της επιχείρησής της στις ΗΠΑ και την Ασία-Ειρηνικό, οι περισσότεροι από αυτούς που μετακόμισαν σε άλλες τράπεζες θα είχαν απολυθεί και θα έπρεπε να λάβουν πακέτα απολύσεων , σύμφωνα με πηγές των FT.

Η έλλειψη δραστηριότητας της Credit Suisse μετά την εξαγορά έχει επίσης επικεντρώσει το μυαλό των στελεχών της UBS στην πραγματοποίηση βαθύτερων περικοπών στην επιχείρηση.

Η Credit Suisse απασχολούσε 52.000 υπαλλήλους στο τέλος του περασμένου έτους, αλλά έκτοτε μειώθηκε σε 42.000 καθώς διαμορφώθηκαν τα μέτρα περικοπής δαπανών της ίδιας της τράπεζας και το προσωπικό έφυγε προς τους ανταγωνιστές.

Η συνδυασμένη UBS-Credit Suisse απασχολεί περίπου 115.000 άτομα παγκοσμίως, αλλά έως και 20.000 θέσεις αναμένεται να περικοπούν ως μέρος της ολοκλήρωσης, με την πλειοψηφία να πλήττει την Credit Suisse.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αργεντινή: Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 8,8%, αλλά πλέον γίνεται αισθητή η ύφεση
Διεθνή |

Υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Αργεντινή που βυθίζεται πλέον στην ύφεση

«Καθώς οι μισθοί δεν ακολουθούν τον πληθωρισμό, είναι σαν να μη βλέπουμε καμία αλλαγή» λέει εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ στην Αργεντινή όπου πλέον έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή η ύφεση.