Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς η οικονομία της Κίνας, αν και αναπτύχθηκε κατά 6,3% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, το ποσοστό ήταν χαμηλότερο του αναμενομένου.

Ειδικότερα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 6,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, χαμηλότερα από τις προσδοκίες του 7,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε επίπεδο τριμήνου, η ανάπτυξη ήταν της τάξεως του 0,8%, βραδύτερη από το ρυθμό 2,2% που καταγράφηκε τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Την ίδια ώρα, οι αγορές του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω της προειδοποίησης που εκδόθηκε για τον τυφώνα Talim. Το Αστεροσκοπείο του Χονγκ Κονγκ αναμένει ότι το σήμα καταιγίδας αριθ. 8 θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ συνήθως ακυρώνει τις πρωινές συνεδριάσεις αν το σήμα του τυφώνα είναι Νο 8 ή υψηλότερο και όλες οι συνεδριάσεις της ημέρας θα ακυρωθούν αν το σήμα Νο 8 ή υψηλότερο παραμείνει σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι.

Στις υπόλοιπες αγορές, στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,16%, οδηγώντας τις απώλειες στην περιοχή και ο Shenzhen Component σημείωσε πτώση 0,9%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 7.298,50 μονάδες, διακόπτοντας ένα ανοδικό σερί τεσσάρων ημερών. Η χώρα θα δημοσιεύσει στοιχεία για την ανεργία αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα δώσουν ενδείξεις για τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας σχετικά με τα επιτόκια.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,35% και έκλεισε στις 2.619 μονάδες, τερματίζοντας επίσης ένα κερδοφόρο σερί τεσσάρων ημερών. Ο Kosdaq αντιστάθηκε στην περιφερειακή τάση και σημείωσε άνοδο 0,22% για να κλείσει στις 898,29 μονάδες.

Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές για την Ημέρα της Θάλασσας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές