Ένα νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα στα Δερβενοχώρια.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει δασική έκταση στον Πάνακτο Βοιωτίας.
Φωτιά στον Κουβαρά: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Eκκενώνονται Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πάνακτο Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 17, 2023
Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και εθελοντές.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, στο σημείο επιχειρούν 84πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
Διακοπή της κυκλοφορίας
Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια έχει προκαλέσει και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.’
Η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει στη διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς τη Θήβα, επί της οδού Φυλής από την ιερά μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών και επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Μαγούλας από το εργοστάσιο Τιτάν.
Μήνυμα του 112
Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα μέσω του 112, προκειμένου να τους προειδοποιήσει για την πυρκαγιά και να τους τονίσει ότι θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή των #Δερβενοχωρίων #Βοιωτίας
‼️ Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών
Οδηγίες αυτοπροστασίας ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki
— 112 Greece (@112Greece) July 17, 2023
Όπως αναφέρουν στελέχη της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά καίει δασική έκταση, χωρίς να απειλείται κάποιος οικισμός.
Πηγή: in.gr