Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία πρέπει να καταστρέψει την ανώτατη ηγεσία «τρομοκρατικών σχηματισμών», όπως τη χαρακτήρισε, μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Η Ρωσία δήλωσε πως ένα ζευγάρι σκοτώθηκε και η κόρη τους τραυματίστηκε κατά το συμβάν, την ευθύνη για το οποίο επέρριψε στις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις.

Ρωσία: Κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» στη γέφυρα της Κριμαίας – Διεκόπη η κυκλοφορία

Ο ουκρανικός στρατός άφησε να εννοηθεί πως η Ρωσία ήταν πίσω από την επίθεση, όμως ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας επιτέθηκαν στη γέφυρα με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιφανείας.

«Η εντελώς παλαβή Δύση δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε τίποτε άλλο»

Ο Μεντβέντεφ επέμεινε στο ότι η βοήθεια της Δύσης δεν θα εμποδίσει την επίτευξη των στόχων που έθεσε η Μόσχα όταν εξαπέλυσε αυτή που το Κρεμλίνο βάφτισε ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δηλαδή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Η εντελώς παλαβή Δύση δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε τίποτε άλλο […] Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αδιέξοδο. Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται πιο κοντά», ανέφερε ο κ Μεντβέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς; Όλα είναι προφανή. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους στόχους», πρόσθεσε.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσαν οι ρωσικές αρχές, την γέφυρα της Κριμαίας,  η οποία συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ, λόγω των εκρήξεων που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό μέρος της.

Σύμφωνα με το Reuters, πέρα από τις υλικές ζημίες, οι εκρήξεις στην γέφυρα προκάλεσαν τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό ενός κοριτσιού, το οποίο εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στη ρωσική πόλη Τεμριούκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα