Τα νέα έξυπνα γυαλιά ConnectedRide της BMW αποτελούν ένα καινοτόμο gadget για τους αναβάτες μοτοσικλετών με ικανότητα προβολής πληροφοριών κατευθείαν στο οπτικό τους πεδίο χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση του κεφαλιού προς κάποια οθόνη που θα βρίσκεται σε κάποιο άλλο επίπεδο.

Αυτός ο τρόπος προβολής πληροφοριών (head-up display) είναι ουσιαστικά μία τεχνολογία δανεισμένη από τα μαχητικά αεροσκάφη, στα οποία ο πιλότος λαμβάνει κρίσιμα δεδομένα είτε σε οθόνη που βρίσκεται στο κόκπιτ, στο ύψος του κεφαλιού του, είτε κατευθείαν στις ειδικές προσαρμοσμένες οθόνες της κάσκας του.

Τα «έξυπνα» γυαλιά που μετατρέπουν συνομιλίες σε… υπότιτλους

Επανερχόμενοι στο ConnectedRide της BMW, η μικρή οθόνη στον δεξιό φακό εμφανίζεται ημι-διαφανής ενώ η θέση και η φωτεινότητα είναι ρυθμιζόμενες.

Τα Smartglasses συνδέονται με την εφαρμογή BMW Motorrad Connected App μέσω Bluetooth. Η οθόνη παρουσιάζει στον αναβάτη την τρέχουσα ταχύτητα, τη θέση της ταχύτητας, τις οδηγίες πλοήγησης και το τρέχον όριο ταχύτητας.

Ο αναβάτης μπορεί να κρατήσει τα δεδομένα ελαχιστοποιημένα με βέλη ή με περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ονόματα δρόμων, διασταυρώσεις και απόσταση μέχρι την επόμενη στροφή.

Τα έξυπνα γυαλιά της BMW είναι διαθέσιμα σε δύο μεγέθη, μεσαίο και μεγάλο – με βάση την απόσταση ανάμεσα στις κόρες του ματιού του χρήστη – και περιλαμβάνουν έναν προσαρμογέα RX για όσους φορούν συνταγογραφούμενους φακούς. Θα επιτρέπουν στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ φιμέ και  διαφανών φακών κατά 85%.

Η συσκευή λειτουργεί με μπαταρία ιόντων λιθίου που της δίνει αυτονομία δέκα ωρών, ενώ η τιμή του ανέρχεται στα 690 ευρώ.

Η BMW ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «τα πρώτα έξυπνα γυαλιά μοτοσικλέτας στον κόσμο» και είναι αποτέλεσμα κοινής ανάπτυξης με την Everysight, μια ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας γνωστή για τα έξυπνα γυαλιά Raptor για ποδηλάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης