Συνάντηση με μια ομάδα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη το πρωί (τοπική ώρα) ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase. Μια συνάντηση στην οποία αναμένεται ο Μπράιν Άρμστρονγκ να κάνει παρατηρήσεις σχετικά με το μέλλον της νομοθεσίας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

SEC: Κατέθεσε δεύτερη μήνυση αυτή την φορά στην Coinbase

Κατά τη συνάντηση, ο Άρμστρονγκ θα θίξει επίσης θέματα, όπως η φορολογία, η εθνική ασφάλεια, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και το κλίμα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Συνασπισμού Νέων Δημοκρατών σε δήλωση.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται κι ενώ η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει καταθέσει αγωγές κατά των Coinbase και Binance -δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο- επειδή φέρονται να μην έχουν καταγράψει τις δραστηριότητές τους στη ρυθμιστική αρχή.

Εάν η SEC δικαιωθεί στις αγωγές, τότε ενδεχομένως να γυρίζει σελίδα η αγορά κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ. Κι αυτό διότι η εν λόγω αγορά θα περάσει στη δικαιοδοσία και στην εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων για χρόνια υποστηρίζει ότι τα tokens δεν αποτελούν κινητές αξίες και δεν θα πρέπει να ρυθμίζονται από την Επιτροπή.

Τόσο η Coinbase όσο και η Binance αρνούνται τους ισχυρισμούς της SEC και έχουν δεσμευτεί να υπερασπιστούν σθεναρά τις θέσεις τους στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Άρμστρονγκ είναι ένας από τους πιο ένθερμους επικριτές της SEC. Ανάμεσα στα άλλα σχόλιά του, έχει χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της SEC Γκάρι Γκένσλερ ως από τον πιο ακραίο από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ουάσινγκτον.

Η Coinbase δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή