Δεύτερη μήνυση κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ, αυτή τη φορά εναντίον του μεγαλύτερου αμερικανικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, της Coinbase, γιατί λειτουργεί παράνομα χωρίς να έχει εγγραφεί στην ρυθμιστεί αρχή.

Η μήνυση έχρεται  μία ημέρα μετά τη μήνυση της SEC κατά της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, και του ιδρυτή της Changpeng Zhao.

Και οι δύο υποθέσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας του προέδρου της SEC, Gary Gensler να εντάξει στην δικαιοδοσία της Επιτροπής τα κρυπτονομίσματα και να προσφέρει καλύτερη προστασία στους επενδυτές που συναλλάσσονται με ψηφιακά νομίσματα.

Binance: Γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε αγωγή εναντίον της

«Τα φερόμενα σφάλματα της Coinbase στερούν από τους επενδυτές προστασία σε κρίσιμα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων που αποτρέπουν την απάτη και τη χειραγώγηση, την κατάλληλη γνωστοποίηση, τις διασφαλίσεις κατά της σύγκρουσης συμφερόντων και την επιθεώρηση ρουτίνας», σχολίασε με ένα tweet o Gensler.

Οι μετοχές της μητρικής της Coinbase Global Inc, η οποία είναι επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες, υποχώρησαν κατά 17,1% κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση.

Στη καταγγελία που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, η SEC αναφέρει ότι η Coinbase έχει κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια από  το 2019, διεκπεραιώνοντας συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, ενώ παράλληλα απέφευγε τις απαιτήσεις γνωστοποίησης που αποσκοπούν στην προστασία των επενδυτών.

Η μήνυση αφορά διάφορες δραστηριότητες της επιχείρησης της Coinbase, συμπεριλαμβανομένης της Coinbase Prime, η οποία δρομολογεί τις εντολές, του Coinbase Wallet, το οποίο επιτρέπει στους επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα, και της υπηρεσίας στοιχημάτων Coinbase Earn. Με το πρόγραμμα στοιχημάτων, η Coinbase συγκεντρώνει περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης και τα χρησιμοποιεί για να διευκολύνει τη δραστηριότητα στο δίκτυο blockchain, σε αντάλλαγμα  «ανταμοιβές» που παρέχει στους πελάτες, αφού λάβει προμήθεια για τον εαυτό της.

Η SEC δήλωσε ότι η Coinbase είχε «πλήρη επίγνωση» ότι η επιχείρησή της υπόκειται στους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών, αλλά το αγνόησε. «Απλώς δεν μπορείτε να αγνοείτε τους κανόνες επειδή δεν σας αρέσουν ή επειδή θα προτιμούσατε διαφορετικούς», δήλωσε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της SEC Enforcement Chief Gurbir Grewal.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News