Σημαντική αύξηση κατά 20% είχαν οι ταξινομήσεις οχημάτων στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2023 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2022, με βάση τα στοιχεία της Ενωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

To μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις στη χώρα μας, για το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023, με βάση τον τύπο οχήματος, είχαν μακράν τα βενζινοκίνητα με 45,1%,

Aκολούθησαν τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα με 28,4% και τα πετρελαιοκίνητα με 14,2%. Οι άλλες κατηγορίες είχαν το εξής μερίδιο: plug-in υβριδικά 5,1%, ηλεκτρικά με μπαταρία 4,6% και άλλα 2,6%.

Τα all season ελαστικά κερδίζουν σταθερά σε δημοτικότητα

Σημαντική αύξηση ταξινομήσεων στην ΕΕ

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, αυξήθηκαν σημαντικά (+17,9%), φτάνοντας τα 5,4 εκατομμύρια οχήματα.

Η βελτίωση της εικόνας της αγοράς κατά τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία ανακάμπτει από τις διαταραχές στον εφοδιασμό που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Ωστόσο, οι σωρευτικοί όγκοι πωλήσεων είναι κατά 21% χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2019.

Οι περισσότερες από τις αγορές στην Ευρώπη αναπτύχθηκαν σημαντικά το πρώτο εξάμηνο του 2023, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων: Ισπανία (+24,0%), Ιταλία (+22,8%), Γαλλία (+ 15,3%) και τη Γερμανία (+12,8%).

Τύποι καυσίμων νέων αυτοκινήτων

Τον Ιούνιο, το μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία αυξήθηκε από 10,7% σε 15,1%, ξεπερνώντας το μερίδιο των πετρελαιοκίνητων οχημάτων για πρώτη φορά. Τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρέμειναν η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των αγοραστών νέων αυτοκινήτων, αντιπροσωπεύοντας το 24,3% της αγοράς. Ωστόσο, τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα διατήρησαν το μεγαλύτερο μερίδιο, με ποσοστό 36,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή