Ηπιες πιέσεις δέχονται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να επικρατούν στη σκιά της τελευταίας δέσμης εταιρικών κερδών, συμπεριλαμβανομένων μικτών αποτελεσμάτων από το Netflix.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,45% στις 35.220 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,08% στις 4.562 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,43% στις 14.296 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του Netflix σημειώνει πτώση 5,5% μετά τη δημοσίευση των κερδών του δεύτερου τριμήνου. Η εταιρεία σημείωσε έσοδα 8,19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπολείποντας τα 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Εν τω μεταξύ, η Tesla υποχωρεί κατά 4,1% αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk και άλλα στελέχη δήλωσαν ότι η παραγωγή οχημάτων θα επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου λόγω των διακοπών λειτουργίας για βελτιώσεις στο εργοστάσιο.

Από την άλλη, άνοδο 1% σημειώνει η Johnson & Johnson, καθώς δημοσίευσε κέρδη ανά μετοχή και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία αύξησε επίσης τις προοπτικές του έτους.

«Οι επενδυτές λένε δυνατά και ξεκάθαρα ότι αναμένουν ότι το τρέχον ράλι στο χρηματιστήριο θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Tom De Luca, ανώτερος ερευνητής της Vanguard. «Αυτή τη στιγμή, η βραχυπρόθεσμη αισιοδοξία είναι υψηλότερη από ό,τι έχουμε δει από τον Δεκέμβριο του 2021, ακριβώς πριν από την έναρξη της bear market του 2022», πρόσθεσε.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις ανεργίας για πρώτη φορά ανήλθαν σε 228.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουλίου, καταγράφοντας μείωση 9.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones περίμεναν να διαμορφωθούν 240.000. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 33.000 σε 1,754 εκατομμύρια, πάνω από 1,73 εκατομμύρια εκτιμήσεις FactSet.

Επίσης, ο δείκτης μεταποίησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας κατέγραψε πτώση -13,5, χειρότερα από την εκτίμηση του -10. Ο αριθμός αντιπροσωπεύει τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση έναντι της συρρίκνωσης, επομένως κάθε αρνητικός αριθμός αντιπροσωπεύει μια υποχώρηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street