Να διατηρήσει τις 1.330 μονάδες προσπαθεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως έχει να αντιμετωπίσει τις μικρές κατοχυρώσεις κερδών, αλλά και την επιλεκτικότητα των αγοραστών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,09% στις 1.332,79 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Σαφώς πιο επιλεκτικές οι κινήσεις στο ταμπλό σήμερα, με τους πωλητές όμως να μην δείχνουν μεγάλες διαθέσεις να συμπιέσουν τις αποτιμήσεις και να μείνουν εκτός αγοράς. Εντούτοις η νευρικότητα είναι εμφανής, με τα πρόσημα σε αρκετούς τίτλους να αλλάζουν συχνά.

Η μεγάλη εικόνα

Σε λίγο πιο μεγάλη εικόνα, το ΧΑ δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τη διόρθωση της Δευτέρας και να διερευνά τα υψηλότερα επίπεδα, με όλο και περισσότερους τίτλους να υποστηρίζουν το αφήγημα. Ένα αφήγημα που προφανώς έχει να κάνει με την επενδυτική βαθμίδα, με την αγορά να χωνεύει την τόσο θετική συγκυρία με την επίτευξη ολοένα και νεότερων υψηλών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Σαράντης, ΟΤΕ, Jumbo και Motor Oil κινούνται με σημαντικά κέρδη, ενώ θετικό είναι και το πρόσημο σε Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και Eurobank. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Aegean, Coca Cola, Titan, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών