Με ανανεωμένα καύσιμα εμφανίστηκαν σήμερα οι αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τις κατασκευές και την ενέργεια να δίνουν την ώθηση που χρειαζόταν η αγορά για να διαπεράσει τις 1.330 μονάδες, οι οποίες είχαν δυσκολέψει τις τελευταίες ημέρες τους long. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,20% στις 1.331,62 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 123 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έλαβε σημαντική ώθηση από Ελλάκτωρ, Cenergy, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και Μυτιληναίο για να μπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο ανοδικό άρμα, ακόμη και σε μια συνεδρίαση που αρκετοί τίτλοι, σηματωροί της τάσης, όπως οι τραπεζικοί έμειναν ελαφρώς πίσω. Και το αποτέλεσμα ήταν να αφήσει πίσω του το πρόσφατο «ταβάνι» των 1.287 μονάδων, με το ενδιαφέρον να διαχέεται υποδειγματικά σε περισσότερο εύρος του ταμπλό.

Βουτιά στο κόστος δανεισμού της ευρωζώνης – Πόλος έλξης τα ελληνικά ομόλογα

Η καλή πορεία συνοδεύτηκε σήμερα από την βελτίωση των συναλλαγών, αλλά όπως αναφέρει και ο “Αντικριστής”, σε ένα χρηματιστήριο ρηχό και τραπεζολάγνο, όπως το δικό μας, όλοι γνωρίζουμε τί εστί να τα πάνε καλά οι τραπεζικές μετοχές. Πάντως, το χαρτί της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας παίζεται ακόμα, με όλα τα χαρτιά που “αξίζουν” να συνεχίζουν την κίνηση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Το ΧΑ έχει αρχίσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ήδη κρατά ένα σχεδόν +3% τον Ιούλιο, με αρκετές διορθωτικές συνεδριάσεις μέχρι τώρα. Και όπως επισημαίνεται από αρκετούς εγχώριους αναλυτές, οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου τις επόμενες εβδομάδες, θα δώσουν τα βραχυπρόθεσμα καύσιμα που χρειάζονται αρκετοί τίτλοι προκειμένου να ξεπεράσουν την ανοδική κόπωση που ευλόγως μπορεί να εμφανιστεί.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ ξεχώρισε με το +7% που κατέγραψε, όπως και η Cenergy με το δικό της +6,33%. Ισχυρά ήταν τα κέρδη σε ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, Aegean, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και Alpha Bank. Θετικά έκλεισαν οι Quest, Λάμδα, Autohellas, Eurobank και Εθνική, ενώ πτωτικά οι Coca Cola, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο
Xρηματιστήριο Αθηνών |

14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο επιδεικνύει μια θεαματική ποιοτική στροφή με ρεκόρ κερδοφορίας εισηγμένων εταιρειών και με αύξηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές