Νέο ισχυρό κύμα καύσωνα θα πλήξει την Νότια Ευρώπη το Σαββατοκύριακο, με επίκεντρο την Ελλάδα και συνολικά τα Βαλκάνια, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν τους 47 βαθμούς το Σάββατο, σύμφωνα με την Ελληνική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, απειλώντας το ρεκόρ των 48 βαθμών Κελσίου από το 1977.

Καύσωνας: Κύμα ζέστης στα νερά της Μεσογείου απειλεί τα οικοσυστήματα

Καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές μαστίζουν το βόρειο ημισφαίριο, ο εκπρόσωπος της Ουάσιγκτον για το κλίμα Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα, οι μεγαλύτεροι ρυπαντές παγκοσμίως, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα γίνονται πιο έντονα όσο συνεχίζεται στην ίδια κλίμακα η καύση ορυκτών καυσίμων.

Ρεκόρ θερμοκρασιών και τον Ιούλιο

Μετά τον πιο ζεστό Ιούνιο της ανθρωπότητας, ο πλανήτης βιώνει ρεκόρ θερμοκρασιών και αυτόν τον μήνα.

Καθώς, το νέο κύμα καύσωνα πλησιάζει στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας της χώρας συμβουλεύει τους πολίτες να φορούν ελαφρά ρούχα και καπέλα, να κάνουν πολλά και συχνά ντουζ και να πίνουν πολλά υγρά.

Άλλα μέρη της Ευρώπης προετοιμάζονται επίσης, με τους μετερεωλόγους να προειδοποιούν για υψηλές θερμοκρασίες σε εννέα περιοχές της νοτιοανατολικής Γαλλίας την Παρασκευή.

Αντίθετη εικόνα στην Βόρεια Ευρώπη

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασιών στην Ευρώπη, με πολλές βόρειες περιοχές να βιώνουν έναν δροσερό Ιούλιο.

Το Σάββατο, το Λονδίνο αναμένεται να δει ένα μέγιστο μόλις 16.5C, το οποίο είναι 6 βαθμούς κελσίου κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Κάτι ανάλογο προβλέπεται στη βόρεια Γαλλία, τη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες για τις επόμενες 10 ημέρες τουλάχιστον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα