Νέα πρόσωπα αλλά και παλιοί γνώριμοι βρίσκονται στις νέες θέσεις για τους Γενικούς Γραμματείς στα υπουργεία. Αρμόδιες πηγές σχολιάζουν ότι το κριτήριο της κυβέρνησης είναι η δυνατότητα να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, με βάση την εμπειρία και την επαγγελματική τους διαδρομή και όχι την κομματική τους ταυτότητα. Αξιοποιούνται μάλιστα στελέχη προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως η κυρία Δημαδάμα (ΠΑΣΟΚ – υπεύθυνη τομέα Ισότητας) αλλά και ο κ. Μηλαπίδης που διετέλεσε Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ποτάμι.

Από το σύνολο των 64 γενικών Γραμματέων, οι 34 (53%) παραμένουν στη θέση που κατείχαν, ενώ οι 30 (47% είναι νέοι). Από τους 30 νέους οι 13 (43%) είναι γυναίκες ( 18 γυναίκες στο σύνολο, ποσοστό 28%). Εχουν αξιοποιηθεί στελέχη από τη Δημόσια Διοίκηση καθώς και στελέχη της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το πρώτο κρας τεστ για την κυβέρνηση

Σημειώνεται ότι κανείς από τους Γενικούς Γραμματείς δεν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές. Όπως σχολιάζουν πηγές, αξιοποιούνται στελέχη από τον δημόσιο τομέα όπως οι κ.κ. Δραμαλιώτη, στέλεχος της γ.γ. Συντονισμού, Καμπούρης, στέλεχος γ.γ. Συντονισμού, Κόλλια, στέλεχος ΤΑΙΠΕΔ, Αγγελάτου, Διπλωμάτης. Καλύβα, στέλεχος υπ. Υγείας και Καλύβα, στέλεχος του ΓΛΚ αλλά και στελέχη από την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα όπως οι οι κ.κ. Αϊβαλιώτης, Ψύλλα, Κατσαρός, Αγγελής, Μαγουλάς και Καράντζαλος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα