Προσωρινή συμφωνία επιτεύχθηκε την Πέμπτη μεταξύ του συνδικάτου που εκπροσωπεί 1.500 σκηνοθέτες και άλλους εργαζόμενους στα παρασκήνια και των παραγωγών και ιδιοκτητών θεάτρων του Μπρόντγουεϊ, προκειμένου να αποτραπεί μια απεργία που θα μπορούσε να είχε ακυρώσει παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και περιοδείες σε όλη τη χώρα την Παρασκευή.

Η συμφωνία πρέπει ωστόσο να επικυρωθεί από τα μέλη του συνδικάτου. Αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Χόλιγουντ απεργεί – Η «Ματωμένη Παρασκευή» του 1945

Εφόσον τα μέλη του συνδικάτου ψηφίσουν τελικά να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να ακυρώσει τις παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ από την Παρασκευή κιόλας, σύμφωνα με το συνδικάτο. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί όλη την ημέρα της Πέμπτης.

«Αυτή η απεργιακή ψηφοφορία θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα δεχθούμε υποτυπώδεις συμβάσεις που παραλείπουν να αναγνωρίσουν τις συνεισφορές των εργαζομένων», δήλωσε ο Μάθιου Λόεμπ, πρόεδρος της Διεθνούς Συμμαχίας Εργαζομένων Θεατρικής Σκηνής (IATSE). «Δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν έχουμε μια συμφωνία που μπορούν να αποδεχτούν τα μέλη μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Απειλή για δεκάδες παραστάσεις και περιοδείες

Μια απεργία θα σταματούσε όχι μόνο τις 28 παραστάσεις στη Νέα Υόρκη αλλά και 17 περιοδείες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανέφερε το συνδικάτο.

Η Broadway League και η Disney Theatrical, οι δύο ομάδες που εκπροσωπούν παραγωγούς, ιδιοκτήτες θεάτρων και διευθυντές του Μπρόντγουεϊ, καθώς και άλλα στελέχη σε συνομιλίες με το σωματείο, δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

«Χρειάζεται να δείξουμε δύναμη και ενότητα για να διασφαλίσουμε ότι θα κερδίσουμε τους μισθούς, τα επιδόματα και τα δικαιώματα που έχουν κερδίσει και αξίζουν όλα τα μέλη της IATSE», ανέφερε ένα email που εστάλη στα μέλη του συνδικάτου που τους καλούσε να ψηφίσουν για να εγκρίνουν την απεργία.

Αλλά είναι σπάνιο να διεξάγεται απεργιακή ψηφοφορία λίγες ώρες πριν από την έναρξη μιας πιθανής απεργίας. Συνήθως πραγματοποιούνται εβδομάδες ή μήνες πριν από την καταληκτική ημερομηνία απεργίας, επιτρέποντας περαιτέρω συνομιλίες πριν αποχωρήσουν τα μέλη του συνδικάτου. Το γεγονός ότι αυτή η ψηφοφορία πλησιάζει τόσο πολύ στην επαπειλούμενη απεργία του συνδικάτου αυξάνει την πιθανότητα να υπάρξει απεργία αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με το σωματείο, υπήρξε μια προσωρινή συμφωνία σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται από τον εργοδότη, καθώς συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν περικοπές, αλλά οι δύο πλευρές παραμένουν μακριά σε άλλες προτεραιότητες του σωματείου, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων μισθών και εύλογων περιόδων εβδομαδιαίας και ημερήσιας ανάπαυσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus