Οι κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο είναι πιο γεμάτες από ποτέ χάρη στην άφιξη δύο ταινιών που έγιναν αμέσως blockbusters.

Η ταινία «Barbie» με πρωταγωνιστές τους Μάργκοτ Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ και η ταινία «Oppenheimer» με πρωταγωνιστές τους Σίλιαν Μέρφι και Φλόρενς Πιου, έκαναν πρεμιέρα την Πέμπτη, με έσοδα άνω των αρχικών εκτιμήσεων, σύμφωνα με το CNBC.

Barbie: Bimbo, φεμινίστρια ή και τα δύο; Η απάντηση στη νέα της ταινία

Ο ενθουσιασμός για το «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ και το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν ήταν μεγάλος ενόψει της ταυτόχρονης προβολής τους.

Ενώ οι κριτικές αξιολογήσεις του Oppenheimer έχουν ξεπεράσει το Barbie, η ροζ ηρωίδα κάθε κοριτσιού έκοψε διπλάσια εισιτήρια κατά την πρώτη ημέρα προβολής της.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Ωστόσο, και οι δύο κυκλοφορίες ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες, αποδεικνύοντας ίσως ότι το κοινό έχει κουραστεί από τα sequel και τις ταινίες με υπερήρωες.

Η Barbie εκτιμάται ότι θα εισπράξει 110 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό box office κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τις αντίστοιχες της ταινίας Oppenheimer να υπολογίζονται γύρω στα 50 εκατ. δολάρια. Εντυπωσιακό είναι ότι η Barbie είναι πλέον σε καλό δρόμο για 150 εκατ. δολάρια, με το δράμα του Νόλαν να οδεύει στα 75 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Το «Barbenheimer» πραγματοποίησε καυτό ξεκίνημα με 32,8 εκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένες πωλήσεις την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, η Barbie συγκέντρωσε 22,3 εκατομμύρια δολάρια σε εισιτήρια το βράδυ της Πέμπτης, τα περισσότερα από κάθε άλλη ταινία που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής το 2023 – ξεπερνώντας τα 17,5 εκατομμύρια δολάρια της πρώτης βραδιάς του «Guardians of the Galaxy Vol. 3» της Marvel και τα 17,4 εκατομμύρια δολάρια του «Spider-Man: Across the Spider-Verse» της Sony.

Το διάρκειας 3 ωρών «Oppenheimer», εν τω μεταξύ, συγκέντρωσε 10,5 εκατομμύρια δολάρια από τις προβολές της Πέμπτης. Αυτό το νούμερο εί ναι αντίστοιχο με άλλων μεγάλων επιτυχιών, όπως η «Wonder Woman» του 2017 και η «Μικρή Γοργόνα» του 2023.

O Κρίστοφερ Νόλαν

Το Σαββατοκύριακο των ρεκόρ

Οι δύο ταινίες θα μπορούσαν μαζί να αποφέρουν 200 εκατομμύρια δολάρια κατά την διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου προβολής τους. Με επιπλέον πωλήσεις εισιτηρίων από τις ταινίες «Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One», «Spider-Man: Across the Spider-Verse» και «Sound of Freedom», θα μπορούσε να είναι το Σαββατοκύριακο με τα υψηλότερα έσοδα της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Αυτός ο ενθουσιασμός είναι απαραίτητος για το εγχώριο box office, αφού μια σειρά από ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, όπως το «The Flash» και το «Indiana Jones and the Dial of Destiny», κινήθηκαν χαμηλότερα από τις προσδοκίες.

Οι μεγάλες κινηματογραφικές αλυσίδες έχουν δηλώσει ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων είναι ισχυρές και για τις δύο ταινίες αυτό το Σαββατοκύριακο και έχουν προστεθεί επιπλέον παραστάσεις για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση.

Mπάρμπι εσύ σούπερ σταρ

Η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, με πρωταγωνίστρια τη Μάργκοτ Ρόμπι ως την πλαστική, φανταστική κούκλα, αναμένεται να αποφέρει τεράστια έσοδα προβαλόμενη σε 4.200 αίθουσες της Βόρειας Αμερικής το Σαββατοκύριακο. Δεδομένης της πανταχού παρουσίας της «Barbie» (το μάρκετινγκ είναι πρακτικά αναπόφευκτο), οι αρχικές εκτιμήσεις είναι εξωπραγματικές. Οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις της Warner Bros προβλέπουν εισπράξεις 75 εκατομμυρίων δολαρίων στο ξεκίνημα, ενώ οι αντίπαλοι και οι αναλυτές πιστεύουν ότι η ταινία, που είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 13 ετών, θα μπορούσε να αποφέρει έως και 140 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής.

Aτού ο Κρίστοφερ Νόλαν

Μιλώντας σε μια νέα συνέντευξη στον Independent, ο Nolan χαρακτήρισε το Oppenheimer ως «τη μεγαλύτερη ταινία που έχω κάνει». Εν τω μεταξύ, ο πρωταγωνιστής Σίλιαν Μέρφι παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε να παρακολουθήσει την ταινία λόγω του ότι έβλεπε το πρόσωπό του να προβάλλεται στην οθόνη, αλλά αναγνώρισε ότι η ταινία είναι σχεδιασμένη για να «παρακολουθείται με παρέα».

Η πρεμιέρα στο Λονδίνο διακόπηκε, ωστόσο, καθώς οι ηθοποιοί έφυγαν νωρίτερα για να προετοιμαστούν για την εντολή απεργίας της SAG-AFTRA, η οποία ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την εκδήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus