Η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ σε αποχρώσεις τσιχλόφουσκας, με πρωταγωνίστρια τη Μάργκοτ Ρόμπι ως την πλαστική, φανταστική κούκλα, αναμένεται να αποφέρει τεράστια έσοδα από 95 έως 110 εκατομμύρια δολάρια προβαλόμενο σε 4.200 αίθουσες της Βόρειας Αμερικής το Σαββατοκύριακο. Δεδομένης της πανταχού παρουσίας της «Barbie» (το μάρκετινγκ είναι πρακτικά αναπόφευκτο), οι αρχικές εκτιμήσεις είναι εξωπραγματικές. Οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις της Warner Bros προβλέπουν εισπράξεις 75 εκατομμυρίων δολαρίων στο ξεκίνημα, ενώ οι αντίπαλοι και οι αναλυτές πιστεύουν ότι η ταινία, που είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 13 ετών, θα μπορούσε να αποφέρει έως και 140 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής.

Σε κάθε περίπτωση, η «Barbie» θα διεκδικήσει τα πρωτεία από το δράμα «Oppenheimer»του Κρίστοφερ Νόλαν που πραγματεύεται τη γέννηση της ατομικής βόμβας, που στοχεύει να συγκεντρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια από 3.600 κινηματογράφους μέχρι την Κυριακή. Την ταινία, που αποτελεί ιστορική βιογραφία και κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια, προωθεί η Universal.

Το «Oppenheimer» διαρκεί τρεις ώρες (η «Barbie» λιγότερο από δύο), γεγονός που μπορεί να περιορίσει τις προβολές ανά ημέρα. Ωστόσο, το έπος του Νόλαν θα επωφεληθεί από τη προβολή σε οθόνες υψηλής ποιότητας, όπως της Imax, που αφιερώνει όλες τις αίθουσες στην ταινία για τρεις εβδομάδες.

Μαζί, οι φαινομενικά διαφορετικές υπερπαραγωγές με δύο ημερομηνίες κυκλοφορίας τροφοδοτούν το φαινόμενο που είναι γνωστό ως «Barbenheimer». Η AMC Theatres, η μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφου των ΗΠΑ, ανέφερε ότι 40.000 άτομα έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για διπλές προβολές «Barbie» και «Oppenheimer» την ίδια μέρα — 20.000 περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην «Barbie», προϋπολογισμού 145 εκατομμυρίων δολαρίων, πρωταγωνιστούν πάρα πολλά «μεγάλα ονόματα» μεταξύ των οποίων: οι Ράιαν Γκόσλινγκ, Ίσα Ρέι, Ντούα Λίπα, Σιμού Λιού, Χέλεν Μίρεν, Τζον Σένα και Γουίλ Φέρελ. Η κωμωδία φαντασίας ακολουθεί τη Barbie και τον Ken καθώς αφήνουν την άνεση και την οικειότητα της Barbie-Land σε μια αναζήτηση για την ανακάλυψη του εαυτού τους στον πραγματικό κόσμο.

Το «Oppenheimer», που διασκευάστηκε από τον Nolan με βάση το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus», είναι μια εξίσου γεμάτη σταρ μελέτη χαρακτήρων για τον θεωρητικό φυσικό Τ. Ρόμπερτ Όπενχάιμερ. Ο Σίλιαν Μέρφι υποδύεται τον άνθρωπο που ηγήθηκε της ανάπτυξης της ατομικής βόμβας, μαζί με τους Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ, Ματ Ντέιμον, Έμιλι Μπλαντ, Φλόρενς Πιου Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Φλόρενς Πιου και Άλντεν Έρενράιχ.

Ο ισχυρός συνδυασμός «Barbie» και «Oppenheimer», καθώς και η ταινία – πρωταθλητής του περασμένου Σαββατοκύριακου «Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One», αναμένεται να τροφοδοτήσει ένα από τα ισχυρότερα Σαββατοκύριακα στα box office εδώ και χρόνια. Κατά τα άλλα, η καλοκαιρινή σεζόν προσφέρει μια σειρά επιλογών με χαμηλή απόδοση, όπως τα “The Flash”, “Indiana Jones and the Dial of Destiny” και “Ruby Gillman, Teenage Kraken”.

Το «Mission» του Τομ Κρουζ φαίνεται να προσθέτει 28 έως 30 εκατομμύρια δολάρια στο δεύτερο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του, μια πτώση περίπου 50% από το ντεμπούτο του. Η έβδομη δόση της σειράς ταινιών δράσης της Paramount και του Skydance άνοιξε στα 56 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 234 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Κόστισε 291 εκατομμύρια δολάρια χωρίς το μάρκετινγκ, επομένως η τελευταία περιπέτεια του ήρωα Ίθαν Χαντ που υποδύεται ο Κρουζ που αψηφά τον θάνατο πρέπει να παραμείνει πόλος έλξης θεατών όλο το καλοκαίρι για να «βγάλει τα λεφτά της».

Κατά τα άλλα, η απρόσμενη εισπρακτική επιτυχία «Sound of Freedom» φαίνεται να ξεπερνάει το όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που θα βάλει την ταινία μεταξύ των κορυφαίων 16 με τις μεγαλύτερες εισπράξεις της χρονιάς. Η χαμηλού προϋπολογισμού, βασισμένη στη θρησκευτική πίστη ταινία για τη σεξουαλική εμπορία παιδιών έχει αποφέρει 85,7 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα. Αυτό οφείλεται κυρίως στις θρησκευτικές και συντηρητικές ομάδες μέσων ενημέρωσης που συσπειρώθηκαν πίσω από την ταινία.

Προς το παρόν, η μόδα «Barbenheimer» αποτελεί το όνειρο της βιομηχανίας κινηματογράφου που έγινε πραγματικότητα, και ίσως συμπαρασύρει προς τα πάνω και άλλες παραγωγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή