Mήνυση εναντίον της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από πασίγνωστες μάρκες γυαλιών όπως η Ray-Ban και η Oakley, κατατέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, εξαιτίας της αύξησης των τιμών κατά 1.000%.

Η εδρεύουσα στο Παρίσι EssilorLuxottica SA, η μεγαλύτερη εταιρεία γυαλιών στον κόσμο, είναι ο «εμπνευστής και ο κύριος εκτελεστής» του σχεδίου καθορισμού των τιμών στην αγορά των ΗΠΑ, διαμορφώνοντας παράνομες συμφωνίες με τις Frames for America Inc. και For Eyes Optical Co., μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την καταγγελία κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για τους καταναλωτές που κατατέθηκε την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Luxury: Πότε θα τελειώσει το Big Bang στα είδη πολυτελείας [γραφήματα]

Σύμφωνα με την καταγγελία, η θυγατρική της EssilorLuxottica, η EyeMed, έχει συνάψει συμφωνίες με χιλιάδες παρόχους οφθαλμολογικών υπηρεσιών για να «διοχετεύσει εκατομμύρια καταναλωτές στην αγορά υπερτιμολογημένων γυαλιών του ομίλο»

Η EssilorLuxottica δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Περίπου 20 ακόμη κατασκευαστές γυαλιών πολυτελείας κατονομάζονται επίσης ως εναγόμενοι στην αγωγή.

Παρά την αγωγή συνεχίζει να επεκτείνεται

Η EssilorLuxottica ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνία αποκλειστικής άδειας χρήσης για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την παγκόσμια διανομή των γυαλιών Jimmy Choo.

Η συμφωνία θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2028, με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για πέντε επιπλέον έτη. Η πρώτη συλλογή στο πλαίσιο της συμφωνίας θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η συμφωνία συνδυάζει το λαμπερό στυλ της Jimmy Choo με την τεχνογνωσία της EssilorLuxottica. Οι συλλογές θα αναπτυχθούν υπό την ηγεσία της δημιουργικής διευθύντριας της Jimmy Choo, Sandra Choi.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή