Οι τιμές του χρυσού κινoύνται σε στενό εύρος τιμών, καθώς οι traders προετοιμάζονταν για την ευρέως αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παρέμεινε ως επί το πλείστον αμετάβλητη στα 1.959,39 δολάρια ανά ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά 0,3% στα 1.961,20 δολάρια.

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια η τιμή του Brent

«Ο χρυσός είναι αργός και σταθερός, με τους εμπόρους να στοιχηματίζουν ότι η Fed πλησιάζει στο σημείο όπου θα σταματήσει τις αυξήσεις», εξηγεί ο  ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures.

Οι επενδυτές μπορεί να αναζήτησαν ένα ασφαλές καταφύγιο στον χρυσό μετά την καταστροφή από τη Ρωσία των ουκρανικών αποθηκών σιτηρών, αφού αποσύρθηκε από τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας την περασμένη εβδομάδα, πρόσθεσε.

Ωστόσο, το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη, ακολουθούμενη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

«Οποιαδήποτε ήπια έκπληξη, ιδίως από τη Fed, θα μπορούσε να είναι θετική για τον χρυσό, με καλές πιθανότητες να δούμε μια νέα επίθεση στο όριο των 2.000 δολαρίων» αναφέρει σε σημειώμα του ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε κατά 0,2%, περιορίζοντας την άνοδο του χρυσού, καθώς τον καθιστά ακριβότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ο χρυσός που αποτιμάται σε ευρώ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιουλίου νωρίτερα μέσα στην ημέρα, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,9% στα 24,36 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα  κατά 0,7% στα 955 δολάρια και το παλλάδιο  κατά 0,5% στα 1.284,14 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities