Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές χωνεύουν τα ασαφή αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία και αναμένουν μια δύσκολη εβδομάδα εταιρικών αποτελεσμάτων και συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,3%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,29% στις 7.641 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,31% στις 16.126 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,37% στις 7.404 μονάδες.

Χωρίς ξεκάθαρη πλειοψηφία για κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα ολοκληρώθηκαν οι ισπανικές εκλογές, ανοίγοντας την πόρτα σε δυνητικά παρατεταμένες διαπραγματεύσεις συνασπισμού. Κανένας όμως από τους πιο πιθανούς συνδυασμούς δεν θα φέρει το PP ή τους Σοσιαλιστές στις 176 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία στο συνέδριο των 350 εδρών.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Πιέσεις στις ασιατικές αγορές, κέρδη για Κορέα, Ιαπωνία

Συνεδρίαση της ΕΚΤ

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη, όταν και αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης και να προσφέρει καθοδήγηση για τα τελικά στάδια των προσπαθειών τους για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Μία ημέρα νωρίτερα αναμένεται και η απόφαση νομισματικής πολιτικής από την αμερικανική Federal Reserve. Αν οι αγορές έχουν δίκιο, αυτή θα είναι η τελευταία αύξηση από τη Fed και η προτελευταία από την ΕΚΤ, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στο τέλος της μεγάλης συγχρονισμένης παγκόσμιας εκστρατείας σύσφιξης – και στις μειώσεις των επιτοκίων που μπορεί να ακολουθήσουν σύντομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές