Κέρδη 663 εκατομμυρίων ευρώ μετά από φόρους ανακοίνωσε για το δεύτερη τρίμηνο του 2023 η Ryanair, πολύ πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά μείωσε τις προβλέψεις της για την αύξηση των επιβατών για το 2023 λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση των αεροσκαφών που έχει παραγγείλει από την Boeing.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη σε αριθμό επιβατών της Ευρώπης, πρόσθεσε ότι είχε ήδη ενημερωθεί από την Boeing ότι ορισμένες παραδόσεις αεροσκαφών 737-8200 μπορεί να καθυστερήσουν από τον Απρίλιο του 2024 έως τον Ιούνιο του 2024, επηρεάζοντας την επιβατική κίνηση για τον επερχόμενο χειμώνα και την επόμενη άνοιξη.

Ryanair: Υποσχέσεις για επιστροφή στην Ουκρανία σε 8 εβδομάδες από τη λήξη του πολέμου

Η Ryanair αναμένει ότι η επισκεψιμότητα σε ετήσια βάση έως τον Μάρτιο του 2024 θα αυξηθεί κατά 9% σε περίπου 183,5 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα 185 εκατομμύρια που αναμενόταν αρχικά.

Ο οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan είπε στο Reuters ότι δεν ανησυχούσε τόσο για τις καθυστερήσεις όσο πριν από λίγους μήνες, ότι η Boeing είχε βελτώσει σημαντικά τις παραδόσεις της οι οποίες επηρεάστηκαν κυρίως από παράγοντες που δεν εξαρτιόταν από τον κατασκευαστή αεροσκαφών.

Η Ryanair, η οποία εξυπηρέτησε αριθμό ρεκόρ επιβατών σε μηνιαία βάση τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο, είδε τους μέσους ναύλους να αυξάνονται κατά 42% σε ετήσια βάση.

Η τιμή των εισιτηρίων για κρατήσεις για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, που συνήθως είναι η πιο κερδοφόρα περίοδος του έτους για τη Ryanair, αναμένεται να αυξηθεί από έτος σε έτος κατά διψήφιο ποσοστό.

Τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της Ryanair ήταν τετραπλάσια σε σχέση με τα 170 εκατομμύρια ευρώ πριν από ένα χρόνο, όταν τα αεροπορικά ταξίδια άρχισαν να απογειώνονται μετά τα lockdown για την COVID-19 και ξεπέρασαν το προηγούμενο υψηλό για την περίοδο, 397 εκατομμύρια ευρώ το 2017. Να σημειωθεί ότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη της τάξης των 620 εκατ. ευρώ.

Απεργία πιλότων

Νέα απεργία, που θα γίνει το σαββατοκύριακο 29η – 30ή Ιουλίου, προκήρυξαν οι πιλότοι της Ryanair στο Βέλγιο. Οι πιλότοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας απαιτούν να αποκατασταθεί ο μισθός τους μετά τις περικοπές που υπέστησαν την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Καταγγέλλουν επίσης προβλήματα με τον χρόνο ανάπαυσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή