Πρόστιμα αξίας 388 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλει η UBS Group, τα οποία αφορούν τις συναλλαγές της Credit Suisse με την ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Archegos Capital Management.

Ο διακανονισμός είναι ο πρώτος από αρκετούς που μπορεί να χρειαστεί να καταβάλει η UBS μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse τον περασμένο μήνα, η οποία είχε εμπλακεί σε μια σειρά από δικαστικές διαμάχες.

Πάνω από 120 ανώτερα στελέχη της Credit Suisse αυτομολούν στον ανταγωνισμό

Μετά από συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η UBS συμφώνησε να καταβάλει 268,5 εκατ. δολάρια για «μη ασφαλείς και επισφαλείς πρακτικές διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου αντισυμβαλλομένου» . Η Αρχή Εποπτικής Ρύθμισης της Τράπεζας της Αγγλίας επέβαλε πρόστιμο 87 εκατ. στερλινών (112 εκατ. δολαρίων) στην τράπεζα, το οποίο, όπως είπε, ήταν το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει μέχρι σήμερα. Η ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας FINMA δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει πρόστιμα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η εξαγορά της δοκιμαζόμενης ανταγωνίστριάς της από την UBS έκλεισε τον περασμένο μήνα, δίνοντας στον διευθύνοντα σύμβουλο Σέρτζιο Ερμότι ένα πιθανό έκτακτο κέρδος δεκάδων δισ. δολαρίων μετά τη διάσωση με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της UBS  οι νομικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με την Credit Suisse θα μπορούσαν να φτάσουν τα 4 δισ. δολάρια σε διάστημα 12 μηνών και οι απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περίπου 13 δισ. δολάρια.

Η UBS ανακοίνωσε ότι η Credit Suisse θα εγγράψει πρόβλεψη που συνδέεται με το θέμα στα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο, την οποία η UBS θα αντικατοπτρίσει στη λογιστική της αγοράς για τη συμφωνία. Η UBS πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του νέου τραπεζικού γίγαντα που προέκυψε μετά την εξαγορά τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή