Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στην Πάτρα, μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην είσοδο της πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 10, απαιτεί η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με ανακοίνωσή της.

Τραγωδία στην Πάτρα: 24ωρη απεργία από το Εργατικό Κέντρο για το εργατικό δυστύχημα στη γέφυρα

Για την ομοσπονδία τα ερωτήματα είναι πολλά και δυστυχώς δεν απαντήθηκαν από την ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για το γεγονός ότι ημέρα Κυριακή και μάλιστα με υψηλές θερμοκρασίες γίνονταν εργασίες στη γέφυρα. Πολλά ερωτήματα προκύπτουν και για τα μέτρα ασφαλείας με δεδομένο το γεγονός ότι όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου δύο ημέρες πριν το δυστύχημα είχαν επισκεφτεί το σημείο συνάδελφοί του κλαδικού σωματείου για να καταγγείλουν θέματα υγείας και ασφάλειας απέναντι στην εταιρεία και στους υπεργολάβους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, για τον άδικο χαμό του 46χρονου διανομέα στη Χαλκίδα, ο οποίος κατέληξε από θερμοπληξία εν ώρα εργασίας. Η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο έχει γίνει πλέον κανονικότητα, με το ΣΕΠΕ για ακόμη μία φορά να είναι αδύναμο και ανίκανο να ανταπεξέλθει στο ρόλο του. Μιλάμε για έναν κλάδο, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια μετράει ένα νεκρό κάθε μήνα και εκατοντάδες τραυματίες συναδέλφους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο.

«Οι καταγγελίες τόσο για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας σε συγκεκριμένους χώρους δουλειάς, όσο και για την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών έχουν γίνει κατ’ επανάληψη, φαίνεται όμως ότι συνεχίζουν δυστυχώς να μην υπάρχουν ευήκοα ώτα», καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα